Anlık Bildirim

Intel’in 1 milyar Avroluk cezası iptal edildi

Avrupa’ya önemli bir yonga yatırımı yapacak olan Intel’in 13 yıl öncesinden kesilen tazminat cezası iptal edildi. Avrupa Komisyonu bir daha aynı iddiaları öne süremeyebilir. 

Intel Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi ile birlikte yonga devlerinin yatırım yarışı da başladı. Yüz milyarlarca dolara ulaşması beklenen bu yatırımlardan haliyle ülkeler de pay almak istiyor. Ekonomiye büyük katkısı olacak bu yatırımlar için hukuki yumuşamalar da göze alınıyor. 

Intel’e büyük müjde

Intel’e Avrupa Komisyonu tarafından 2009 yılında verilen 1.06 milyar Avroluk tekelleşme cezası sonrasında firma Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme davayı reddetti ve yeniden alt mahkemeye gönderdi.  

Yeni yılda alt mahkeme sürpriz bir karar aldı ve cezayı iptal etti. Kararda Avrupa Komisyonu’nun eksik analiz yaptığını ve sağlıklı karar vermeye yetecek kadar delillerin toplanmadığını ifade etti. Karar Komisyon’a sunuldu. 

Komisyon ise yeni kararı gözden geçirerek gerekli adımları atacağını belirtti. Bununla birlikte 13 yıl önceki dava ile ilgili komisyonun daha fazla delil toplamasının çok zor olduğu ifade ediliyor. Yani Intel cezadan yırtmış oldu. Firmanın Avrupa’da milyar dolarlık yonga tesisi için yer aradığı haberleri devam ederken alınan bu karar yumuşamanın da ispatı gibi. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim