Anlık Bildirim

Intel, iPhone modellerine modem tedarik ederek pazarda ilk beşe girme amacında

Uzun yıllardır mobil cihazlarda kullanılan hücresel bağlantı (baseband) yongalarında ağırlığını hissettiren Qualcomm, halen bu sektörde lider olsa da yavaş yavaş diğer üreticiler de pazar paylarını artırmaya başlıyor. 

Yılın ilk çeyrek rakamlarına göre Qualcomm yüzde 61 ile pazarda lider iken MediaTek de yüzde 18 ile ikinci sırada. Spreadtrum firmasının yüzde 7 ile üçüncü olduğu pazarda Samsung dördüncü, Marvell ise beşinci durumda. 

Ancak gelen bilgiler Intel'in de bu beşli arasına girebileceği yönünde. Uzun süredir anabant yongaları geliştiren Intel, bu alanda oldukça önemli mesafeler katetti. Firmanın Apple'dan önemli bir ihale kapma aşamasında olduğu belirtiliyor. 

İddialara göre Apple, Asya ve Latin Amerika kıtasına göndereceği yeni nesil iPhone modellerinde Intel XMM 7360 LTE modemine yer verecek. Daha önce de benzer bir iddia gündeme gelmişti. Intel XMM 7360 LTE modemi Cat. 10 desteği ile 450Mbps indirme hızlarına imkan tanırken, Çin'deki altyapılara da uygun. 

Apple'ın siparişlerinin tüm iPhone satışlarının yarısı kadar olabileceği tahmininden hareketle 2016 yılında Intel'in bu ihaleden 1.2 milyar dolara kadar gelir elde edebileceği belirtiliyor. Böylece 20 milyar dolar civarında bir hacme sahip anabant yongası pazarında Intel yüzde 6-7 civarında bir paya sahip olacak 

Elde edilen gelir Intel'in mobil dünyada uğradığı zararı kısmen de olsa karşılayabilecek durumda. Bu bakımdan Intel için Apple'dan gelecek modem siparişlerinin büyük önem taşıdığı ifade ediliyor. Ayrıca gelecek adına da Intel'in yeni yol haritasını belirleyecek. 

Yeni iPhone modellerinde Intel modemlerine yer verilecek olması diğer üreticilerin de dikkatini çekecektir. Samsung ve MediaTek bilindiği üzere kendi modemlerini geliştiriyor ve bunları da genelde yongasetine entegre olarak sunuyor. Intel'in bağımsız modemler ile ön plana çıkması üreticiler için yeni bir alternatif doğmasına yol açacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim