Anlık Bildirim

Intel'in oyun optimizasyon teknolojisi test edildi: Sonuçlar şaşırtıcı

Intel Raptor Lake Refresh işlemciler ile tanıtılan Intel Application Optimization teknolojisi (APO) çıkışından önce test edildi. Oyun optimizasyon teknolojisi iki haneli FPS artışı sunuyor.
Intel'in oyun optimizasyon teknolojisi test edildi: İşte sonuçlar Tam Boyutta Gör
14.Nesil Intel Raptor Lake Refresh işlemciler ile tanıtılan Intel Application Optimization (APO) teknolojisinden ilk sonuçlar paylaşıldı. Intel'in yeni özelliği, belirli başlıklarda yüzde 32'ye varan FPS artışı sunuyor. Gelin sonuçlara göz atalım.

Intel APO çıkışından önce test edildi

Kaçıranlar için Intel, Alder Lake işlemcilerden bu yana performans ve verimlilik çekirdeklerinden oluşan hibrit bir tasarıma yer veriyor. 14. Nesil işlemcilere özel olarak tanıtılan Intel APO veya Uygulama Optimizasyonu ise, oyunlarda çekirdek yüklerini analiz ederek performansın dinamik bir biçimde artırılmasını sağlıyor. Kısaca Alder Lake işlemcilerde sunulan Thread Director'e (İş Parçacığı Direktörü) benzer diyebiliriz. Ancak esasen oyunlara odaklanıyor. 

APO tarafından desteklenen oyunların listesi şu an için sınırlı. Öyle ki Intel, Rainbow Six Siege ve Metro Exodus dahil yalnızca iki başlık açıkladı. Ancak önümüzdeki süreçte daha fazla oyunun desteklenmesi bekleniyor. 

Intel'in oyun optimizasyon teknolojisi test edildi: İşte sonuçlar Tam Boyutta Gör
Lansman sırasında optimizasyon teknolojisini konu alan kapsamlı bir test paylaşılmadı. Ancak Reddit kullanıcısı ''LightMoisture'' bu teknolojiyi Intel Core i9-14900K ve RTX 4090 üzerinde etkinleştirmeyi başardı. Sonuçlar ise kesinlikle kayda değer. Buna göre Redditor, Rainbow Six Siege üzerinde yüzde 32'ye kadar FPS artışı elde etti. Öyle ki 867 FPS'lik bir değere ulaşıldığını görüyoruz. Metro Exodus'daki artış ise yüzde 24 seviyelerinde. 

Temel Performans Kazanımları

  • –APO Etkinken Rainbow Six Siege: +%32
  • –APO Etkinken Metro Exodus: +%24

Şu anda Intel, bu teknolojinin eski nesil LGA1700 CPU desteğiyle birlikte yayınlanıp yayınlanmayacağını doğrulamadı. Bu nedenle Alder Lake ve Raptor Lake işlemcilere de destek verildiğini görebiliriz. Ancak tüm bunlar için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3966 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel, Intel Raptor Lake Refresh ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim