Anlık Bildirim

Intel Irix Xe masa üstü GPU taşıyan ilk sistem ortaya çıktı

Intel Iris Xe Max harici masa üstü grafik kartını taşıyacak ilk masa üstü bilgisayar CyberPowerPC markasından geldi ancak listeye kondu anda stokları tükendi.

Intel Iris Xe Max sahne alıyor Tam Boyutta Gör

Intel’in büyük yatırımlar ile hayata geçirdiği Intel Iris harici grafik birimi ilk olarak işlemcilere entegre şekilde dizüstü ve masa üstü bilgisayarların yolunu tutmuştu. Şimdi ise harici ekran kartı olarak sistemlere giriyor. 

CyberPowerPC ilk oldu

CyberPowerPC Gamer Xtreme adıyla hazırlanan masa üstü oyuncu bilgisayarı ilk Intel Iris Xe Max harici grafik kartı taşıyan sistem oldu. 750$ fiyat etiketine sahip olan oyuncu bilgisayarı geldiği gibi tükenmiş durumda. 

Sistemde 6 çekirdek ve 12 izlek birimi olan Intel Core i5-11400F grafiksiz işlemci yer alıyor. Intel Iris Xe grafik kartı ise 640 Shading birimine sahip. 4GB LPDDR4 VRAM bellek daha olası duruyor zira bu kart daha önce tanıtılan Iris Xe Max gibi. Kart Full HD çözünürlükte oyuncuları üzmeyecektir. 

Bunun haricinde 768 Shading birimi ve 8GB LPDDR4 VRAM belleği olan bir Intel Iris Xe Max ekran kartı daha internete sızdırılmıştı. Muhtemelen bunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz ancak henüz bu kartlar ne zaman yaygın kullanıma sunulacak bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim