Anlık Bildirim

Apple yine de Intel’den vazgeçmiyor

Mac Pro serisinin hitap ettiği kullanıcı kitlesini dikkate alan Apple, yonga geçişini yavaşlatmaya karar verdi. Son bir Mac Pro modelinde daha Intel Xeon işlemciler kullanılacak.

Mac Pro Tam Boyutta Gör

ARM tabanlı geliştirdiği silikonlarına büyük yatırım yapan ve tüm masa üstü yelpazesini 2 yıl içerisinde taşıma sözü veren Apple yine de Intel işlemcilerden vazgeçmiyor. En azından Mac Pro serisi için durum böyle. 

Mac Pro serisinde Intel işlemciler

Apple’ın önümüzdeki yıllarda Apple M2, M3 şeklinde giden ve arada Pro/Max olarak güncellenen bir yol haritası izleyeceği biliniyor. Artan çekirdek ölçeklendirmesi ile yüksek performans gerektiren cihazlara güç sağlayacak firmanın Mac Pro için neler yapacağı merak ediliyordu. 

Kaynaklar Apple’ın en az bir nesil daha Intel işlemcilerle yoluna devam etmek istediğini belirtiyor. Yani piyasaya sürülecek olan Mac Pro iş istasyonunda Intel Xeon Scalable işlemciler göreceğiz. Intel özellikle yüksek yapay zekâ gücü ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile bu işlemcilerin reklamını yapıyordu. 

Apple’ın halen ARM yongalarının profesyonellerin istediği yüksek işlem gücünü karşılayamayacağını düşünüyor ve riske girmek istemiyor. Ayrıca uygulama geçişi tarafının da kusursuz olması isteniyor. Intel işlemcili Mac Pro modelinin gelecek yılın ortalarına doğru piyasada olması bekleniyor. 

Diğer taraftan Apple’ın masasında bir Mac Pro projesi daha var. Bu proje Apple M1 Max yonga setinden 2 veya 4 adet birleştirerek kullanacak. Farklı kaynaklar 32 performans çekirdeğine kadar ölçeklendirilebilecek tasarılardan bahsediyor. Gelecek yılın sonlarına saklanan bu projenin tamamen yeni bir tasarım ile geleceği ifade ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim