Anlık Bildirim

Intel Optane belleklere veda, tesisler kapanıyor

Bellek sektöründe bir devrim yapma sloganı ile piyasaya sürülen Intel Optane bellekler ne yazık ki tutunamadı. Geleneksel teknolojilerin de sıçrama yapması Optane’ın sonunu getirdi.

Intel Optane Tam Boyutta Gör

Micron ortaklığında bir devrim yapmak amacıyla geliştirilen 3DXPoint bellek teknolojisi sonrasında Intel Optane adıyla ticari hayata başlamıştı. Ne var ki beklentiler karşılanamayınca bu devrimsel yenilik tarihe karıştı.

Intel Optane sona eriyor

Hem depolama hem de bellek olarak kullanılması planlanan Intel Optane dördüncü nesle kadar gelmeyi başardı. Ne var ki pazarda karşılık bulamadığı için sürekli zarar yazmaya başladı. İkinci çeyrekte 559 milyon dolar zarar eden Optane bölümü tamamen kapanıyor.

Özellikle PCIe 5.0 ve sonrası teknolojilerin 10GB/s üzerine çıkacak şekilde gelişmesi Optane belleklere olan ilgiyi düşürdü. Kaynakları verimli kullanma adına Intel de bölümü kapatmaya karar verdi.

3DXPoint teknolojisinin geliştirildiği tesisler geçtiğimiz yıllarda Micron’a devredilmişti. Ne var ki Micron da geleneksel bağlantı teknolojilerine odaklandığı için ürünlerinde bunu görmek pek mümkün olmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim