Anlık Bildirim

Intel Xeon platformuna da verimlilik çekirdekleri geliyor

2024 yılı itibariyle Intel Xeon platformunda da performans ve verimlilik çekirdekleri olarak ayrıma gidilecek. Müşterilerin isteği doğrultusunda yongaların yapılandırılacağı belirtiliyor.

Sapphire Rapids Tam Boyutta Gör

Intel’in 56 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen ve 100MB seviyesine kadar toplam ön bellek sunan Sapphire Rapids işlemciler, sunucu tarafında AMD’nin önünü kesmek için yakın zamanda piyasada olacak. Intel’in yol haritası ise ilginç değişikliklere gebe.

Intel Xeon işlemcilerde verimlilik çekirdekleri

Bu yıl Sapphire Rapids işlemciler 10nm sürecinde geliştirilecek ve Intel’in pazar payını arttırmaya yardımcı olacak. 2023 yılında ise Emerald Rapids işlemciler muhtemelen mimariyi değiştirmeden biraz daha optimize edilmiş üretim süreciyle karşımıza çıkacak.

2024 yılı ise Intel’in çoklu çekirdek yapısına geçtiği dönem olacak. Granite Rapids mimarisi performans çekirdeklerine odaklanırken Sierra Forest ise verimlilik çekirdeklerine odaklanacak. Normalde Intel’in 2023 yılında geçiş yapması bekleniyordu ancak işler beklendiği gibi gitmedi. Intel’in 7nm+ şeklinde daha gelişmiş bir süreç kullanacağı ifade ediliyor.

Granite Rapids Tam Boyutta Gör

Performans çekirdekleri sunucularda en güçlü işlemlere odaklanırken verimlilik çekirdekleri de gecikmeyi pek önemsemeyen yüklere odaklanacak. Verimlilik çekirdeklerinin müşterilerin yoğun talebi üzerine tasarlandığı ifade ediliyor. E ve P çekirdekleri soket uyumlu olacak ancak farklı katmanlar sayesinde müşterilerin taleplerine göre yapılandırılabilecek.

Bununla birlikte Intel’in işi oldukça zor zira 2023 yılında AMD’nin çoklu çekirdek yapısına geçmesi bekleniyor. Yani bir yıl önce. Performans ve verimlilik çekirdekleri ise 5nm sürecinde geliştirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim