Anlık Bildirim

Intel'den Apple ve Qualcomm anlaşması sonrası telefonlar için 5G modem işinden çekilme kararı

Apple ve Qualcomm arasındaki sürpriz anlaşma haberlerinin ardından, Intel bugün yayınladığı basın açıklamasıyla telefonlar için 5G modem işinden çekileceğini belirtti.
Intel telefonlar için 5G modem işinden çekildi Tam Boyutta Gör
Beklenmedik bir gelişme sonucu Apple ve Qualcomm arasında yıllardır devam eden davaların sonlanacağı öğrenildi. İki firmanın 6 yıl + 2 yıl opsiyonlu lisans anlaşmasına ek olarak çoklu yıllık yonga tedarik etme anlaşması da yapacağı belirtildi. Bu anlaşmanın diğer modem tedarikçilerini etkileyebileceği tahmin ediliyordu. Intel de bugün yayınladığını basın açıklamasıyla telefonlar için 5G modem üretme işinden çıktığını açıkladı.

Bilgisayarlara ve diğer akıllı ev cihazlarına odaklanılacak

“Telefonlar için” kısmının altını çizmek gerekiyor çünkü firma 4G ve 5G modem üretimine bilgisayarlar ve diğer akıllı ev cihazları için devam edeceğini belirtti. Intel’in bu kararı ne zaman Apple’a aktardığı konusu net olarak bilinmiyor. Yani Intel’in verdiği karar sonrasında da Apple, Qualcomm ile anlaşmak zorunda kalmış olabilir. Her ne olursa olsun 5G modem satın almak isteyen Apple gibi akıllı telefon üreticileri bu isteklerini artık Intel tarafından karşılayamayacaklar.

Firmanın CEO’su Bob Swan tarafından “5G’deki fırsatlar ve ağların bulut teknolojilerine uyumluluğu konusunda oldukça heyecanlıyız ama akıllı telefon modem işinde karlılık ve olumlu geri dönüşler için bir yol göremiyoruz.” açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya önemli kablosuz ürünler geliştirdikleri ve 5G’ye verdikleri stratejik önceliğin değişmediği de eklendi.

Intel telefonlar için 5G modem işinden çekildi Tam Boyutta Gör

Apple’ın 5G dönüşümünde hangi firmayla devam edeceği konusu oldukça önemliydi. Qualcomm ile yapılan anlaşma ve Intel’in 5G işinden çekilmesi bir arada düşünüldüğünde 5G bağlantı destekli yeni iPhone’larda Qualcomm modem tercihi göreceğimiz daha net bir hale geldi diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim