Anlık Bildirim

Intel işten çıkarmalara devam ediyor

Kötü giden mali tablolar karşısında ekonomik verimliliğini korumak isteyen Intel, çareyi 133 bin kişilik çalışan ordusunu azaltmakta buldu. Firma 10 binden fazla kişiyi işten çıkaracak.
Intel Tam Boyutta Gör
Yeni dönemde yonga üretimine 100 milyar dolar yatırım yapmayı planlayan Intel, bir yandan da işten çıkarmalarla kaynaklarını daha verimli değerlendirmeye çalışıyor. Firma yeniden yapılandırma planlarını hayata geçiriyor.

Intel sürekli işten çıkarıyor

Global ekonomik kriz nedeniyle mali tablolarda sarsıntı yaşamaya başlayan Intel, 2022 yılında dev bir yeniden yapılanma planı duyurmuştu. Belirli bölümlerin ayrışması, çalışanların tazminatı gibi işlemler için 10 milyar dolar bütçe ayıran Intel yaklaşık 2 yıldır işten çıkarmalara devam ediyor.

Firmanın bu bağlamda son kurbanı Satış ve Pazarlama bölümü oldu. Bölümdeki çalışanlara gerekli bilgilendirme yapılırken, işten çıkarılanlara da tazminat desteği sağlanacak. Konu ile ilgili daha fazla detay verilmedi.

Intel yeniden yapılandırma ile 2030 yılına kadar işletme kâr marjını yüzde 25-30 arasına çıkarmayı planlıyor. Firma hem çalışan sayısında küçülmeye gidecek, hem de belirli projeleri sona erdirecek. Bu kapsamda işten çıkarmalar 10 binin üzerine çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim