Anlık Bildirim

iPhone kullanıcılarına sevindirici haber: Face ID artık maskeyle de çalışacak

Apple, iOS 15.4'e iPhone'larda yüz tanımayı kolaylaştıracak çok önemli bir yenilik ekledi. Kullanıcılar artık yüzlerinde maske olsa bile Face ID üzerinden iPhone kilidini açabilecekler.

iOS 15.4 ile Face ID'ye maske ile kilit açma desteği geliyor Tam Boyutta Gör

Apple, 27 Ocak'ta kapalı test programındaki katılımcılar için iOS 15.4'ün ilk beta sürümünü yayınladı. Şirket yeni sürümde Face ID yüz tanıma sistemini yeniden tasarladı. Zira dünya genelindeki epidemiyolojik durum nedeniyle bazı değişiklikler yapılması gerekiyordu.

Covid-19 salgınının başlamasından bu yana iki yıldan fazla bir süre geçti. Bildiğiniz üzere halka açık yerlerde hala maske takma zorunluluğu var. Buna bağlı olarak Face ID sisteminde bazı değişiklikler yapan Apple, iOS 15.4 beta 1 sürümünde maske ile kilit açma özelliğini test etmeye başladı.

iOS 15.4 ile Face ID'ye maske ile kilit açma desteği geliyor Tam Boyutta Gör

Göz çevresindeki alanlardan tanıyacak

Hatırlayacağınız üzere Apple daha önce bu duruma bir nebze de olsa çare olması açısından Apple Watch üzerinden kilit açma özelliği sunmuştu. Ancak bu sadece akıllı saati olanlara yönelik bir çözümdü. Bu nedenle şirket iOS 15.4 beta 1'de Face ID yüz tanıma sistemine yeni bir mod ekledi.

Tarayıcı, kimlik doğrulama için göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıyacak. Yani kullanıcılar Face ID'yi maskeli veya maskesiz kullanma şansına sahip olacaklar. Ayrıca, Ayarlar bölümüne yeni bir gözlük ekle seçeneği de eklendi. Böylelikle iPhone'unuz maske ve gözlük takarken bile sizi tanıyabilecek.

Görünüşe bakılırsa herkes bu özel özellikten yararlanamayacak. Söz konusu yeniliğin sadece  iPhone 12 ve 13 serilerinde çalıştığı bildiriliyor. Apple ilerleyen dönemlerde bu konuyla ilgili değişiklik yapılabilir. Face ID bildiğiniz üzere iPhone X modelinden beri var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10896 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
face id, iOS 15.4 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim