Anlık Bildirim

iPhone 13 serisi iPhone 12'den kalın olacak: İşte gövde ve kamera çıkıntısındaki farklar

Apple'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni nesil iPhone'larla ilgili detaylar netleşiyor. Bu kez iPhone 13 serisinin gövde kalınlığı ve kamera çıkıntısıyla ilgili bilgiler ortaya çıktı.

iPhone 13 tasarımı Tam Boyutta Gör

Yeni nesil iPhone'ların duyurulmasına altı aydan daha kısa bir süre kaldı. Apple'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı iPhone 13 serisiyle ilgili çok sayıda detay sızdırılmıştı. Bugün bunlar arasında bir yenisi eklendi.

Hatırlayacağınız üzere bir sonraki iPhone'larda kamera çıkıntısının daha kalın olacağı ancak bunun aksine ekran çentiğinin küçüleceği bildirilmişti. Artık söz konusu değişiklikleri görsel olarak değerlendirme fırsatımız var.

iPhone 13 kalınlığı Tam Boyutta Gör

Gövde kalınlığında 0.17 mm'lik artış

iPhone 13/12 Pro ve iPhone 13/12 modellerini yan yana gösteren iki görüntü yayınlandı. MacRumors internet sitesinin haberine göre iPhone 13 serisi kapsamında çıkış yapacak dört model de iPhone 12'den kalın olacak.

iPhone 13 ve 13 Pro'nun gövde kalınlığının 7.57 mm olacağı belirtiliyor. Yani bu akıllı telefonlar iPhone 12 ve 12 Pro modellerinden 0.17 mm daha kalın olacaklar.

iPhone 13 kamerası Tam Boyutta Gör

Kamera çıkıntısı daha da belirginleşiyor

Tüm bunların yanında kamera çıkıntısı da daha belirgin hale geliyor. Aktarılan bilgilere bakılırsa iPhone 13'ün kamera modülü 2.51 mm kalınlığında olacak. Bildiğiniz üzere iPhone 12'de 1.5 mm'lik bir kamera ünitesi var.

Bu değişikliğin en çok iPhone 13 Pro'da göze çarpacağını söyleyebiliriz. Zira cihazdaki kamera çıkıntısı 3.65 mm'ye yükselecek. Karşılaştırma yapabilmeniz için iPhone 12 Pro'da bu rakamın 1.7 mm olduğunu hatırlatalım.

iPhone 13'ün kamera ünitesindeki ve çıkıntısındaki boyut farkı ciddi anlamda kamera iyileştirmelerine işaret ediyor. Gövde kalınlığındaki artış da batarya kapasitesinin yükseltilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Zira Apple kullanıcıların sıklıkla şikayet ettiği pil ömrü sorununu ortadan kaldırmak istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim