Anlık Bildirim

iPhone 14 ile parmak izi tarayıcısı geri dönüyor

Apple, daha önce rafa kaldırdığı parmak izi tarayıcısını akıllı telefonlarına geri getirmeye hazırlanıyor. Çinli kaynaklara göre şirket iPhone 14 serisinde ekran altı parmak izi tarayıcısı kullanacak.

iPhone 14 ile parmak izi tarayıcısı geri dönüyor Tam Boyutta Gör

Apple'ın parmak izi tanıma işlevini akıllı telefonlarına geri döndürmeyi planladığı bildiriliyor. Çinli kaynakların aktardığı bilgilere göre iPhone 14 serisi, ekran yüzeyinin altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ile gelecek.

Şirket daha önce akıllı telefonlarında Ana Ekran düğmesine entegre edilmiş parmak izi sensörü kullanıyordu. Ancak iPhone X'in piyasaya sürüldüğü 2017'den beri Apple, amiral gemisi akıllı telefonlarında sadece Face ID teknolojisine yer veriyor.

iPhone 14 ile parmak izi tarayıcısı geri dönüyor Tam Boyutta Gör

Pro modellerinde çentik rafa kalkıyor

Yüz tanıma ile kilit açmanın bazı güvenlik riskleri var ve bu konuyla ilgili çok sayıda şikayet gündeme geldi. Pandemi döneminde maske takma zorunluluğu getirilmesi durumu daha da kötüleştiriyor. Salgının yakın zamanda ortadan kaybolması pek mümkün olmadığı için Apple'ın kullanıcılara farklı seçenekler sunması gerek.

Şirketin önümüzdeki yıl iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere dört akıllı telefon çıkarması bekleniyor. Daha önceki sızıntılarda iPhone 14 serisinin Pro modellerinde çentik yerine delikli ekran kullanılacağı bildirilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12370 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 14, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim