Anlık Bildirim

iPhone 14 Pro kameraları 3 kat fazla veri tüketiyor

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max telefon modellerinde bulunan 48MP çözünürlüğündeki yeni kamera önceki modellere nazaran 3 kat daha fazla veri tüketimi yapıyor. 

iPhone 14 Pro Tam Boyutta Gör

Bu yıl iPhone 14 Pro serisine daha fazla önem veren Apple kamera tarafında da iyileştirmeler yapmıştı. En iyi iPhone kamerası yakıştırması yapılan yeni pakette 48MP çözünürlük görmek mümkün oldu.

iPhone 14 Pro kamerası nasıl?

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde bulunan yeni kamera haliyle önceki nesle göre daha fazla veri tüketiyor. Özellikle ProRes için kullanılan ProRaw formatı 75MB seviyesine kadar çıkıyor. Bu da 3 kat civarında bir artış anlamına geliyor.

iPhone 14 Pro serisini gündelik hayatında kullanacak ve harici veya bulut altyapılarda fotoğraflarını saklayacaklar için büyük bir sorun teşkil etmiyor ancak içerik üreticiler için depolama alanında sorun oluşturabilir. Bu bakımdan yüksek kapasiteli modeller tavsiye ediliyor zira zaten hafıza kartı durumu söz konusu değil.

48MP çözünürlük 75MB veri tüketirken gece modu, 12MP modu, makro mod ve flaşlı modların 25MB veri tükettiği ifade edilmiş. Yani yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüksek çözünürlükte daha esnek fotoğraf düzenleme imkânı isteyen profesyoneller için veri tüketimi de artıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6586 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 14 pro, Teknoloji Haberleri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim