Anlık Bildirim

iPhone 14 Pro modelleri USB-C portu ile gelebilir

Söylentiler, önümüzdeki yılın sonlarında tanıtılacak olan iPhone 14 Pro modellerinin USB-C bağlantı noktasına sahip olacağı yönünde.                             

iPhone 14 Pro modelleri USB-C portu ile gelebilir Tam Boyutta Gör

IDrop News, yaklaşmakta olan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max akıllı telefonların Lightning yerine USB-C bağlantı noktası ile geleceğini bildirdi.

Bildiğiniz üzere Apple 2012 yılından beri akıllı telefonlarında, USB 2.0 protokolü üzerinden çalışan ve 480 Mbps'ye kadar veri aktarım hızlarını destekleyen Lightning portu kullanıyor. Eylül 2021'de şirket, birkaç yüz GB boyutunda ProRes formatında video kaydetme özelliğine sahip iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'i tanıttı.

iPhone 14 Pro modelleri USB-C portu ile gelebilir Tam Boyutta Gör

Videoların dışa aktarımını kolaylaştıracak

Büyük hacim ve düşük veri aktarım hızları nedeniyle bu videoların dışa aktarılması birkaç saat sürebiliyor ve bu nedenle de Apple, önümüzdeki yıl Lightning'i USB-C ile değiştirebilir. Öte yandan Apple'ın, portsuz akıllı telefonları hedeflediği de bilinen bir gerçek. Ayrıca Avrupa Birliği, tüm cihazlarda USB-C bağlantı noktasının kullanılması için baskı yapıyor ve bu standarda uymayan teknoloji şirketlerine ceza vermeye hazır. Bu durum da Apple'ın Lightning porttan vazgeçmesinin en büyük nedenlerinden biri olabilir.

2022 iPhone serisinin 6.1 inç iPhone 14, 6.1 inç iPhone 14 Pro, 6.7 inç iPhone 14 Max ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max modellerini içereceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8498 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 14, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim