Anlık Bildirim

iPhone 14, yükselen Çin-Tayvan gerilimi nedeniyle ertelenebilir

ABD'nin dahil olması ile birlikte Çin ile Tayvan arasında yükselen gerilim, iPhone 14 üretiminde aksaklıklara neden olabilir. Gerekli bileşenler şimdiden beklemeye alındı. 

iPhone 14 ertelenebilir Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan’ı ziyaret etmesi Çin ile ABD arasında yaşanan Tayvan gerilimini bir üst noktaya taşıdı. Devam eden siyasi gerilim, Apple iPhone 14 üretimini engelleyebilecek gelişmelere yol açabilir.

Sevkiyatlarda gecikmeler başladı

Bilindiği üzere Apple'a yonga tedariki sağlayan dünyanın en büyük bağımsız çip üreticilerinden TSMC, Tayvan’da yer alıyor. iPhone sevkiyatlarını Çin’de bulunan Foxconn ve Pegatron gibi tesislerden gerçekleştiren Apple ise, kısa bir süre önce Tayvan'da üretilen tüm parça ve bileşenlere yapım yeri olarak "Tayvan, Çin" veya "Çin Taipesi" etiketi eklenmesine yönelik tüm tedarikçilerine uyarıda bulunmuştu. 

Yaşanan gerilimin ışığında Tayvan'daki tedarikçiler tarafından gönderilen bileşenlerin gümrük kontrolü için şimdiden beklemeye alındığı bildirilirken, bu durum donanımın tamamı olmasa da, bir kısmının Tayvan'a iade edilebileceği ve sonuç olarak iPhone 14 üretimini geciktirebileceği anlamına geliyor.

Ayrıca ABD'nin ziyaretinde, Nancy Pelosi, Pegatron'un Başkan Yardımcısı ve TSMC'den üst düzey yöneticilerin bir araya gelmesi, Çin ile Tayvan arasında daha şiddetli bir ticaret savaşına sebebiyet verebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim