Anlık Bildirim

iPhone 15 Pro performans konusunda rakip tanımayacak

Gözler artık Apple’ın iPhone 15 serisine çevrilmiş durumda. Yeni gelen bilgiler iPhone 15 Pro’da bulunacak A17 Bionic işlemcisinin büyük kazanımlarla geleceğini söylüyor.
iPhone 15 Pro, performans konusunda rakipsiz olacak Tam Boyutta Gör
Apple, bu yılın sonlarında iPhone 15 serisiyle büyük değişiklikler getirmeye hazırlanıyor. Dynamic Island modülü tüm iPhone 15 modelinde de olacak ancak asıl büyük gelişme iPhone 15 Pro modellerindeki A17 Bionic çipinde yaşanacak.

A17 Bionic güçlü geliyor

iPhone 15 Pro modellerinin çok çeşitli özel özellikler ve değişikliklerle gelmesi bekleniyor. Örneğin, son zamanlarda cihazların daha iyi dayanıklılık için titanyum kasaya sahip olacağı, dokunmatik katı hal butonlar ile tamamen tuşsuz tasarım bunlardan bazıları. Öte yandan şimdi ise Apple'ın iPhone 15 Pro serisindeki A17 Bionic çipiyle ilgili bilgiler geldi.

iPhone 15 Pro, performans konusunda rakipsiz olacak Tam Boyutta Gör
A17 Bionic, TSMC’nin 3nm üretim mimarisine dayalı olacak. Hatırlamayanlarınız için A16 Bionic çipi 5nm sürecinde üretiliyordu. Nanometre sayısı düştükçe performans ve enerji verimliliği alanlarında büyük gelişmelerin olduğu biliniyor. Dolayısıyla A17 Bionic, performans noktasında önemli kazanımlarla gelecek. Performans bir yana, Apple ayrıca güç açısından verimli ek yongalar üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Örneğin, Apple ayrıca 4 nm sürecine dayalı özel 5G modemler üzerine yoğunlaşmış durumda.

Bunun dışında bu kazanımlar standart iPhone 15 modellerinde yaşanmayacak zira Apple’ın mevcut seride yaptığı gibi temel modellere bir önceki neslin yongasını koymasını bekliyoruz. Dolayısıyla temel iPhone 15 modellerinde A16 Bionic yongasını göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11821 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 15 pro, Apple A17 Bionic ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim