Anlık Bildirim

Apple, uzaktan kablosuz şarj teknolojisi geliştiriyor

Kablosuz şarj teknolojileri ile uzun zamandır ilgilenen dev üretici Apple, görünüşe bakılırsa bunu gerçeğe dönüştürmek ve rakiplerden farklı bir süreci sunmak için vites yükseltiyor.
Dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden Apple, bildiğiniz gibi mevcut cihazlarında kablosuz şarj teknolojisine yer vermiyor. Kablosuz şarj sistemlerinin gerçekten kablosuz olması gerektiğini düşünen şirket, görünüşe göre bu alanda önemli teknolojiler geliştiriyor.
Mevcut kablosuz şarj sistemlerinde, akıllı cihazları şarj etmek için özel bir yüzey üzerine koymak gerekiyor. Bu kullanım sürecini çok mantıklı görmeyen Apple, Bloomberg'in haberine göre iPhone ve iPad modellerini herhangi bir yüzey üzerine koymadan uzaktan şarj edecek bir teknoloji üzerinde çalışma gösteriyor. Mesafe artışı nedeniyle oluşan güç düşmesi sorununu çözmenin yollarını aradığı belirtilen şirketin, uzaktan kablosuz şarj özelliğine sahip iPhone modelini 2017 yılıda kullanıma sunabileceği yönünde bilgiler de geliyor.
Apple'ın bu teknoloji için Amerika ve Asya merkezli şirketler ile çalışmalar gerçekleştirildiği söylenirken, şirketin konu hakkında alınmış bir çok patenti bulunuyor ve hayata geçmesi halinde kişilerin telefonlarını şarj etmeyi unutabilecekleri tahmin ediliyor. Çünkü şarj istasyonun konumlandırıldığı ortama girdiğiniz anda telefonunuz cebinizde olsa dahi şarj olabilecek ve bu da büyük bir kullanım kolaylığı getirebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim