Anlık Bildirim

iPhone 4S sahiplerinden Apple'a dava

Apple'ın geriye dönük yazılım desteği bu sefer geri tepti. Amerika Birleşik Devletleri'nde mahkemeye verilen teknoloji devi, eski cihazların iOS 9 performansı konusunda suçlanıyor.
Eski cihazlarına verdiği güncelleme desteğiyle birçok Android kullanıcısı tarafından dahi oldukça taktir edilen Apple, geriye dönük sağladığı bu destek yüzünden bu sefer mahkemeye verildi.
Apple geçtiğimiz dönemde önemli bir adım atarak iOS 9 işletim sistemini iPad 2 ve iPad Mini ile beraber iPhone 4S'e de verdi. İlk bakışta olumlu olarak görünen bu karar, bazı iPhone 4S sahipleri tarafından olumlu karşılanmadı ve New York bölge mahkemesinde Apple'ın aleyhine yaklaşık 5 milyon dolarlık bir dava açıldı.
Bu yasal adımın altında Apple'ın iOS 9'un eski cihazlara (iPhone 4s) getireceği faydalar hakkında sahte reklam yapması yer alıyor. Kişiler beklentilerin ve söylenenlerin aksine iOS 9 sonrası cihazlarının çok yavaşladığını ve çökmeye başladığını belirtiyor. iOS 9'dan daha eski iOS sürümlerine dönüş yapılamadığı için de birçok kişinin iPhone 4S modeli neredeyse kullanılmaz durumda bulunuyor.
Şimdilik 100 kişiden oluşan davacı grubun konunun ilerlemesiyle beraber artması bekleniyor çünkü ABD'de iPhone 4S sahibi milyonlarca insan bulunuyor. Bu noktada akıllara ilk olarak bazı "akıllı" kişilerin Apple'dan para koparmak istediği geliyor ancak ülkemizde bile halen severek iPhone 4S kullanan birçok insan bulunuyor. Şirket güncelleme veriyorsa herkes haklı olarak geçmek istiyor ancak telefonların kötü hale gelmesi çok da kabul edilebilir bir durum oluşturmuyor. 
iPhone 4S telefonlarına iOS 9 işletim sistemini kuran takipçilerimizin görüşlerini almak isteriz. iOS 9 sonrası telefonunuzun performansıdan memnun musunuz? 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13223 kez okundu.
63 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dava, mahkeme ve
2 etiket daha ABD Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim