Anlık Bildirim

Dört İskandinav havayolu maske zorunluluğunu kaldırdı

Dört İskandinav havayolu şirketi yaptığı açıklamalarda, 18 Ekim’den itibaren yaptığı bölgesel uçuşlarda maske zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı. Diğer uçuşlarda ise zorunluluk devam edecek.

Yapılan yeni açıklamalara göre dört İskandinav havayolu aldığı yeni bir kararla maske zorunluluğunu kaldırdı. Açıklamalara göre bu durum yalnızca bölgesel uçuşları kapsayacak, diğer yerlere olan uçuşlarda zorunluluk devam edecek.

İskandinav havayolu şirketleri maske zorunluluğunu kaldırdı Tam Boyutta Gör

Bu karar, İskandinav Havayolları (SAS), Norwegian, Wideroe ve Fly isimli havayolu şirketleri tarafından alındı. Açıklamalara göre İsveç, Danimarka ve Norveç arası yapılacak uçuşlarda maske takmak zorunlu olmayacak.

SAS’ın internet sitesinden yapılan açıklamalarda, “İskandinavya’da COVID-19 kısıtlamalarının azaltılması ve sağlık yetkililerin genel tavsiyeleri ilse 18 Ekim 2021’den itibaren İskandinavya içindeki uçuşlarda maske zorunluluğunu kaldırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İskandinav havayolu şirketleri maske zorunluluğunu kaldırdı Tam Boyutta Gör

SAS basın müdürü John Eckoff da Norveç’te bulunan TV2’ye verdiği bir demeçte şunları söyledi: “Ülkelerdeki enfeksiyon oranlarının geldiği duruma bakarsak böyle bir karar almanın doğru olduğunu düşünüyoruz.” Widereo isimli şirket tarafından yapılan bir açıklamada da, “Norveç enfeksiyon kontrol rehberi artık iç hat yolcularının maske takmasını gerektirmiyor, bu nedenle artık Widereo uçuşlarında maske takmak zorunlu olmayacak.” 

Norveç iletişim direktörü Esben Turman da yaptığı açıklamalarda, “Enfeksiyondan endişe duyan veya başkalarına karşı nazik olmak istedikleri için maske takan insanları elbette memnuniyetle karşılayacağız” ifadelerini kullandı ve isteyenlerin maske takabileceğini belirtti. 

İskandinav havayolu şirketleri maske zorunluluğunu kaldırdı Tam Boyutta Gör

İskandinav ülkeleri normale dönüyor


Bu önemli karar ülkelerdeki COVID-19 kısıtlamalarının çoğunun kaldırılmasının ardından geldi. Üç ülke de aşı kampanyalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü, vakaların ve hastaneye yatış oranlarının önemli derecede düştüğünü ve hayatın artık normale döndüğünü yaptığı açıklamalarla duyurdu. 

Norveç Başbakanı Erna Solberg de eylül ayında kısıtlamaları sona erdireceklerini belirten üç kademeli bir normalleşme planı duyurmuştu ve hayatın normale dönmeye hazır olduğunu belirtmişti. İsveç de eylül ayı sonunda COVID kısıtlamaların çoğunu kaldırmış normal hayata dönüş için önemli bir adım atmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim