İstanbul Havalimanı’nın hizmete açıldığı günden beri uzun taksi süresi nedeniyle eleştiriliyor. İstanbul Havalimanı’nda iç hat taksi süresini kısaltacak üçüncü pist için geri sayım başladı. Üçüncü pist 14 Haziran’da açılıyor.
Üçüncü pist bağımsız olarak planlandığı için diğer pistlerle eş zamanlı olarak iniş ve kalkış yapılabilecek. Bu nedenle havalimanının kalkış ve iniş kapasitesi ciddi oranda artacak. Yeni pistle birlikte İstanbul Havalimanı’nın bağımsız pist sayısı 3’e, operasyonel pist sayısı 5’e çıkıyor. Böylelikle İstanbul Havalimanı, bağımsız paralel operasyon yapabilen pist sayısı bakımından Avrupa'da Amsterdam Havalimanı'nın ardından ikinci sıraya yerleşiyor. İstanbul Havalimanı'nın diğer etaplarının tamamlanmasıyla birlikte bağımsız pist sayısı 6'ya çıkacak.
Ayrıca Bkz. "PlayStation 5 tasarımı tanıtıldı! İşte PS5'in görünüşü"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bağımsız pistin çalışma yöntemiyle ilgili olarak, “Üçüncü pistin farklı kombinasyonlarla kullanılması planlandı. Trafik ağırlığına göre bazı pistler kalkış, bazı pistler iniş ya da iniş-kalkış amacıyla kullanılacak. Bu yöntemle saatlik iniş ve kalkış yapabilecek hava aracı sayısında önemli ölçüde artış sağlanacak. Üçüncü pistin de açılmasıyla saatlik iniş kapasitesi yüzde 50'nin üzerinde artacak ve havalimanında taksi süresi de yarıya inecek. Yani uçaklar artık beklemeden kalkacak.” dedi.
https://www.uab.gov.tr/haberler/istanbul-havalimani-nin-bagimsiz-ucuncu-pisti-aciliyor Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık "Hadi bunu benden başka bir babayiğit yazsın. İstanbul Havalimanı 3. Pist bugün şaşaalı bir törenle açılıyor. Pistin şartname uzunluğu 3750 metre. Sizce kaç metre açılıyor ve devlete kaç metre kazık atıldı? Usulsüz bu pist DHMİ tarafından teslim alınacak.
Skandal bununla da bitmiyor! Pistin eni 60 metre olması gerekirken 45 metre yapıldı. Bu da yetmez. Yanında bir taksi yolu olması gerekirken bir de yedek pist olması gerekirken hiç biri yapılmadı. Soran yok takip eden yok. Devleti igairport mu yönetiyor yoksa Dhmi mi?!"
Bana görede şehirdışında olması öncelikle trafik yoğunluğunu ve hava ses kirliliğini azalttı.Atatürk havalimanı istanbulun büyüyen nüfusu ve çevresindeki genişleyen yaşam alanlarından ötürü zaman içinde misyonunu bitirmişti.Kapasite olarakda zaten limitlerini fazlasıyla zorluyordu ve teknik bakım alanlarındada ciddi eksiklikler vardı.
istanbul havalimanı bu anlamda büyüklüğü ile en az 45-50 yıl hizmet verecekdir.Zaten o bölgeden artık kaydırılmasıda gelecekde imkansıza yakın dolayısı ile zaten devasa bir alanda adeta bir şehir gibi kurulan istanbul havalimanı çok ilerde ihtiyaçların artması durumu yaşanırsada kendi içinde genişlitilebilir.Şuan için tek sorun ulaşım aksaklıkları,bunlarında zaman içinde çözüleceğini düşünüyorum.3 kez yurtdışı seyehatler için istanbul havalimanını kullandım,sorun yaşamadanda gidip geldim.
Bu havalimanı yapılmasa tüm parsayı zaten almanya topluyordu bu yüzden en çok engellemeye çalışan almanya oldu
Binlerce kişiye iş imkanı
Şu belgesel zaten neleri başarabildiğimizin ıspatı
Tüm emeği geçenlerden bizler ve bizden sonrakiler için Allah razı olsun iyiki varsınız
İmamoğlu iett seferlerini geçici süreliğine durdurdu. Tekrar başlarsa iett ler muhtemelen ulaşım bayağı uygun ve kolay olacak. Sahayı havaiste bırakmaz diye umuyorum.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5912 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
istanbul havalimanı, uçak ve