Anlık Bildirim

PlayStation 5 tasarımı tanıtıldı! İşte PS5'in görünüşü

PlayStation 5'in tasarımı nihayet ortaya çıktı. Konsol tıpkı Dualsense gibi siyah-beyaz bir görüntüye sahip.

PlayStation 5 tasarımı tanıtıldı! İşte PS5'in görünüşü Tam Boyutta Gör

PlayStation 5'in tasarımı nihayet ortaya çıktı. Sony bugünkü etkinlikte en büyük sürprizini sona sakladı. Dikey bir tasarıma sahip olan PlayStation 5, tıpkı Dualsense gibi siyah-beyaz renklere sahip.

İşte donanımın ortaya çıktığı video:

Sony bugün büyük bir sürprize imza atarak PlayStation 5'in dijital versiyonunu da duyurdu. Dijital versiyonun normal diskli konsola göre daha uygun bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Ancak her iki konsol için de henüz fiyat konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5, AMD'ye ait RDNA 2 mimarisinde bir grafik kartıyla piyasaya sürülecek. Ekran kartının 10,28 TFLOPs seviyesinde performans sunacağı açıklanmıştı. PlayStation 4 (1,84TFlops) ve PlayStation 4 Pro'ya (4,2TFlops) göre çok ciddi bir artış var. Xbox Series X'in (12TFlops) ise biraz gerisinde kalıyor.

PlayStation 5 tasarımı tanıtıldı! İşte PS5'in görünüşü Tam Boyutta Gör

CPU tarafında ise PlayStation 5'in kalbinde beklendiği gibi özelleştirilmiş bir AMD Zen 2 işlemcisi yer alıyor. 8 çekirdek barındıran işlemcinin 3,5 GHz frekans seviyesinde çalıştığı açıklandı. PlayStation 4'e göre yine müthiş bir performans artışı var, bu kısım da PS5'in performansı için en az grafik kartı kadar önemli olacak. 

PlayStation 5'in belki de en heyecan verisi kısımlardan birisi ise yeni SSD depolama alanı oldu. PlayStation 5, 825GB depolama alanı sunan özel bir NVMe SDD'yle piyasaya sürülecek. Konsollarda bildiğiniz gibi yükleme ekranları oyunseverlerin uzun yıllardır büyük dertlerinden birisiydi. Yeni nesilde nihayet bu duruma bir son verilecek.

Sony özellikle de SSD kısmına aylardır çok fazla dikkat çekti. PC'ler de dahil olmak üzere piyasadaki en hızlı SSD'nin PS5'te olduğunu belirtiliyor. Yeni SSD'nin ayrıca oyun geliştiricileri için de sayısız yeni fırsat sunacağı ve artık oyunlarda hızlı SSD'lerin güçlü ekran kartları gibi yeni bir standart haline geleceği söyleniyor.

PlayStation 5, bu yılın sonlarına doğru Kasım-Aralık ayı gibi piyasaya sürülecek. Konsolun fiyatı henüz belli değil. Muhtemelen Ağustos ayındaki ikinci büyük etkinlikte de fiyat konusunda bilgiler verilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27249 kez okundu.
85 kişi, toplam 89 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim