Anlık Bildirim

Android 14 özellikleri tanıtıldı: İşte Android 14 beta alacak telefonlar

Android 14 özellikleri, gelen yenilikler Google I/O 2023 etkinliğinde duyuruldu. Android 14 güncellemesini alacak telefonlar da belli oldu. İşte detaylar:       

Google, yapay zekanın öne çıkarıldığı I/O 2023’te yeni donanımlarını tanıtmak için Android 14 ile gelen yenilikleri paylaştı. İlk önizleme sürümü Şubat ayında yayınlanan, herkese açık beta sürümünün de Nisan ayında yayınlandığı Android 14’ün öne çıkan özellikleri etkinlikte anlatıldı. Android 14 özelliklerine ve Android 14 beta sürüm için uygun cihazların listesine bir göz atalım.

Kilit ekranı için daha fazla özelleştirme

Android 14 özellikleri - kilit ekranı özelleştirme saat Tam Boyutta Gör
Android 14 ile kilit ekranına yönelik birkaç özelleştirme seçeneği geliyor. Kullanıcı, artık yazı tipini, rengini, boyutunu, tasarımını seçerek kilit ekranına kendi kişiselleştirilmiş saatini ekleyebilecek. Ayrıca doğrudan kilit ekranından el fenerini açmak, ödeme için cüzdanı açmak veya QR kod okutarak kamerayı başlatmak için yeni kilit ekranı kısayolları var.

Emoji ve sinematik duvar kağıtları

android 14 yenilikler - emoji duvar kağıtları Tam Boyutta Gör
Android 14, emoji ve sinematik duvar kağıtları dahil olmak üzere birkaç yeni duvar kağıdı seçeneğiyle geliyor. Emoji duvar kağıdı özelliği, ana ekranınız ve kilit ekranınız için benzersiz duvar kağıdı oluşturmanız için 14 farklı emoji seçmenize, çeşitli desenlere göz atıp bir renk deseni seçmenize olanak tanıyor. Emoji duvar kağıtları etkileşimli; yani emojilere her dokunuşunuzda hareket ediyorlar.

Sinematik duvar kağıdı özelliği, galerideki herhangi bir fotoğrafı arka plan olarak ekleyebileceğiniz hareket efektlerine sahip 3 boyutlu bir görüntüye dönüştürüyor. Bu duvar kağıdı özelliklerinin her ikisi de ilk olarak Haziran ayında Pixel telefonlara gelecek.

Yapay zeka duvar kağıtları

Android 14 özellikleri - yapay zeka duvar kağıdı Tam Boyutta Gör
Google, Android 14 ile üretken yapay zeka ile benzersiz duvar kağıdı oluşturmanıza olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor. Bir tema seçerek başlıyorsunuz, ardından duvar kağıdı oluşturuluyor. Her duvar kağıdının altında, mevcut duvar kağıdını daha da özelleştirmeniz için düzenleme seçeneği bulunuyor. Duvar kağıtlarını hızlıca kaydırarak geçebiliyorsunuz. Material You sayesinde, sistemin renk paleti otomatik olarak oluşturulan duvar kağıdına uyacak şekilde uyarlanıyor.

Cihazımı Bul güncellemesi

android 14 cihazımı bul - kulaklık Tam Boyutta Gör
Android 14 ile Cihazımı Bul özelliği de güncelleniyor. Kullanıcılar, artık kulaklık, tablet gibi başka cihazların da yerini bulabilecek. Ayrıca SmartTag gibi akıllı takip cihazınızının takıldığı eşyalar da Bul aracılığıyla takip edilebilecek.

Android 14 beta alacak telefonlar

android 14 beta alacak cihazlar Tam Boyutta Gör
Google, I/O etkinliği sonrası Android 14 beta 2 sürümünü yayınladı ve Android 14 beta programına katılan üreticileri paylaştı. iQOO, Lenovo, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo telefonlar, Android 14 beta güncellemelerini alabilecek. İşte Android 14 beta alacak cihazlar:
  • Vivo X90 Pro
  • Xiaomi 12T, Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi Pad 6
  • TECNO Camon 20 serisi
  • Oppo Find N2 Flip
  • OnePlus 11
  • Nothing Phone (1)
  • Lenovo Tab Extreme
  • iQOO 11

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10412 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android 14 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim