Anlık Bildirim

James Bond'un orijinal Aston Martin DB5'i çalındıktan 25 yıl sonra bulundu

Sinema dünyasının ikonik karakteri James Bond'un filmlerinde kullanılan araç Aston Martin DB5, çalınmasından 25 yıl sonra bulundu.

James Bond'un çalınan Aston Martin DB5'i 25 yıl sonra bulundu Tam Boyutta Gör

Sinema tarihinin şüphesiz en önemli karakterlerinden birisi James Bond. Şu ana kadar birkaç farklı aktörden James Bond'un birkaç farklı film serisini izledik. Bu filmlerde de James Bond'un birçok enteresan teknoloji kullandığını gördük. Bunlardan biri de şüphesiz Aston Martin DB5. Yani 1964 yılında ilk kez gördüğümüz James Bond'un aracı.

Aston Martin DB5, 25 Yıl Önce Çalınmıştı

Bildiğiniz üzere popüler bir filmde kullanılan herhangi bir eşya, değerinin onlarca kat yukarısına çıkabiliyor. Aston Martin DB5 da bu kaderi paylaşan araçlardan birisi. Öyle ki bu durum hırsızların ve koleksiyoncuların daha da ilgisini çekiyor. Bond tarihi boyunca karakterle aynı popülerliğe sahip olan Aston Martin DB5'dan 4 adet üretilmişti. Bunlardan bir tanesi 1986'da müzayedede 275.000 dolara emlak kralı Anthony Pugliese'ye satılmıştı. Ancak ne yazık ki 1997'de, araç Florida'daki Boca Raton havaalanındaki depolama hangarından iz bırakmadan kayboldu.

Çalınmasının üzerinden tam 25 yıl geçtikten sonra ise geçtiğimiz günlerde araç bulundu. The Telegraph'ın haberine göre bu tespit edilen DB5'in VIN numarası, Bond filminde görülen çalıntı arabanınkiyle aynı. Müfettişler, ikonik Aston Martin'in Orta Doğu'da bir yerde özel bir koleksiyonun parçası olduğunu düşünüyor. 

Ayrıca bu aracın James Bond filmlerinde kullanılan araçlardan birisi olduğuna inanıldığı için aracın değeri de diğer kopyalarına göre daha yüksek. Aracın değeri tahmini olarak 25 milyon dolar. 2 yıl öncesinde 4 kopyadan birisi, 6 milyon 385 bin dolara satılmıştı. O versiyonun filmde kullanılmayan kopya olduğu ancak orijinal araçla birebir aynı olduğu söylenmişti. 

Astoın Martin DB5'ın görsellerini aşağıdaki galeri bölümünde bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim