Anlık Bildirim

Japon milyarder: Uzayda badminton oynayacağım

Japon milyarder Yusaku Maezawa önümüzdeki aylarda uzay seyahati yapacak. Maezawa seyahati ile ilgili ilginç bir planı olduğunu belirterek uzayda badminton oynayacağını söyledi.

Japonya’nın en zengin 30. insanı olan Yusaku Maezewa, önümüzdeki aralık ayında uzaya turistik bir seyahat gerçekleştirecek. Ünlü milyarder, aralık ayında Kazakistan’da bulunan Baykonour Uzay İstasyonu’ndan, daha önce iki kez uzaya gitmiş olan Alexandr Misurkin isimli kozmonot ile birlikte bir Rus Soyuz roketi ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek.

Yusaku Maezewa

Agence France- Presse’nin haberine göre ünlü iş adamı, uzaydaki zamanının en iyi şekilde geçirmeyi planlıyor. Maezewa perşembe günü gazetecilere verdiği röportajda istasyonda yapmak istediği birçok şeyin olduğunu söyledi: “Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yapmak istediğim yüz şeyin yazdığı bir listem var. İstasyonda badminton oynamak da bunların arasında yer alıyor.

Çocukluk hayalinin gerçekleşeceğini söyleyen Maezewa uçuşla ilgili heyecanlı olduğunu ancak bir korkusunun olmadığını belirtmeyi de ihmal etmedi: “Zaman yaklaştıkça heyecanım artıyor ancak korkum veya endişem bulunmuyor.”

Daha önce de uzayda bu tarz bir aktivite gerçekleştirilmişti. 2018’de, NASA’nın 56. Keşif Gezisi’nde bulunan ekip üyeleri Uluslararası Uzay İstasyonu’nda tenis oynamıştı ve ilginç görüntülerin oluşmasını sağlamıştı.

Milyarderlerin uzay yarışı hızla devam ediyor

Milyarderlerin uzay yarışı devam ediyor. Virgin Galactic CEO’su Richard Branson ve Blue Origin’in kurucu ortağı Jeff Bezos, geçtiğimiz aylarda uzaya turistik bir yolculuk yapmışlardı.

Ancak Maewa’nın uçuşu bu milyarderlerin aksine daha uzun olacak. Japon iş adamı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 12 gün geçirecek. Branson ve Bezos ise uzayda yalnızca birkaç dakika geçirmişlerdi. Buna ek olarak Maezewa, Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in 2023 yılında Ay’ın yörüngesine yapacağı bir göreve de katılmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim