Anlık Bildirim

Japonya, potansiyel silah teknolojilerini korumak için şirketlere tazminat ödeyecek

Hükümetlerin savunma sanayi hakkında yatırımları devam ederken Japonya, nükleer ve kuantum teknolojilerini içeren patentlerin korunması için şirketlere ödeme yapacağını açıkladı.

Japonya'dan kritik hamle: Potansiyel silah patentlerini koruyacak Tam Boyutta Gör

Nikkei Asia tarafından paylaşılan bilgilere göre, Japonya’nın potansiyel savunma teknolojilerini gizli tutmak için şirketlere tazminat ödenmesini içeren yeni bir yasa hazırladığı ortaya çıktı. 

Silah teknolojileri koruma altına alınıyor

Geçtiğimiz ay Japonya başbakanı Fumio Kishida, ülkenin ekonomik güvenliğini bir politika önceliği haline getireceğine söz verdiğini dile getirmişti. Alınan kararlar ile beraber Japonya hükümeti, önerilen yasa kapsamında nükleer silahların geliştirilmesine yardımcı olacak teknolojileri ve kuantum teknolojisi gibi yeniklikleri içeren şirket patentlerini koruma altına alacak.

Şirketlere korunması için 20 yıllık lisans geliri tazminatı ödemeyi planlayan hükümet, kabine onayını Şubat ayında gerçekleştirecek ve 2023 Nisan ayından itibaren tedbirleri uygulamaya başlayacak. Bununla birlikte Japonya, temel altyapının güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamayı, tedarik zincirini güçlendirmeyi ve teknolojilerde kamu-özel işbirliğini hızlandırmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim