Anlık Bildirim

Omicron vakaları artıyor: Japonya ülkeye girişleri yasakladı

Güney Afrika’da geçtiğimiz günlerde Omicron adında yeni bir varyant keşfedilmişti. Japonya da bu varyantın dünya çapında artması sebebiyle kapılarını başka ülkelerden gelen insanlara kapadı.

Omicron vakaları artıyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da yeni bir COVID varyantı keşfedilmişti. Dünya Sağlık Örgütü de bu varyanta ‘Omicron’ adını vererek varyantın ‘endişe verici’ olarak nitelendirmişti.

Bu açıklamalardan sonra dünya çapında Omicron vakaları artmaya başladı. Güney Afrika dışında Birleşik Krallık, Danimarka, Avustralya, Avusturya, Kanada, İsrail, Hong Kong, Belçika, İtalya, Portekiz, Botsvana gibi ülkelerde Omicron varyantı görüldü. Türkiye’de ise şu ana kadar Omicron varyantına rastlanmadı. Vakaların güncel durumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Varyant hakkında henüz detaylı bilgi bulunmasa da Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülke, artan vakalar sebebiyle Güney Afrika ve çevresine yerlere seyahat kısıtlaması getirdi. Japonya da yaptığı yeni bir duyuruyla varyanta karşı önlemlerini sertleştirdiğini duyurdu.

Japonya, ülkeye yapılacak olan seyahatleri yasakladı Tam Boyutta Gör

Ülkeye girişler yasaklanıyor

Ülke, geçtiğimiz hafta sonu Güney Afrika ve diğer sekiz ülkeden gelen insanlara 10 gün karantina uygulanmasını zorunlu hâle getiren kısıtlamalar getirmişti. Ancak Başbakan Fumio Kishida, bu tedbirlerin hızla artan vakalar sebebiyle yeterli olmadığını ifade etti ve önümüzdeki perşembe gününden itibaren ülkeye hiçbir yabancının giriş yapamayacağını açıkladı.

 Dünya Sağlık Örgütü de bugün yaptığı açıklamalarda çok sayıda mutasyona sahip olan Omicron varyantını küresel bir risk oluşturduğunun ve dünya çapındaki vakaların hızla artabileceğinin altını çizdi. Buna ek olarak Pfizer ve Moderna varyanta karşı aşılarının etkinliğinin araştırıldığını aktardı. Çinli aşı üreticisi Sinovac da yaptığı yeni açıklamalarda Omicron varyantına karşı aşı üretmeye hazır olduğunu duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5276 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Omicron, Japonya ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim