Anlık Bildirim

Japon devleri, çip imalatı için birleşti: Bütçe 480 milyon euro

Japon hükümeti, Toyota dahil büyük firmaların sahip olduğu bir şirket aracılığıyla ülkede yarı iletken üretimi için 480 milyon Euro başlangıç yatırımı ayrılacağını duyurdu.
rapidus japonya çip imalatı Tam Boyutta Gör
Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI), ülkeyi Amerika, Çin, Güney Kore ve Tayvan ile birlikte çip üretiminin kilit noktalarından biri haline getirmeyi amaçlayan yeni stratejik planın detaylarını paylaştı.

8 büyük Japon firması birleşti

Yeni nesil çipler, aralarında Sony, Toyota, Mitsubishi, Denso, NTT, Kioxia’nın da bulunduğu sekiz Japon firmasından oluşan yeni bir şirket olan Rapidus aracılığıyla üretilecek. 2 milyon Euro katkıda bulunan Mitsubishi dışında her biri 6.9 milyon Euro katkıda bulunacak.

Hedef 2nm altında çip üretimi

Hedef, cep telefonları, veri merkezleri, telekomünikasyon ağları veya otonom araçların donanımı gibi cihazlarda uygulamayla 2 nm altında transistörlü yeni nesil yarı iletkenlerin geliştirilmesi ve üretilmesi.

Borsada hareketlilik

Yeni stratejik planının onaylanması, sektördeki firmaların Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’ndaki hareketlerini de etkiledi. Yarı iletken analitik ekipman üreticisi Lasertec, seansın ilk yarısında %16’nın üzerine çıkarken; Sony, %5; Toyota %2 artış gösterdi. Softbank grubu %2, çip üreticisi Tokyo Electron %9.5 yükseldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2932 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çip, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim