Anlık Bildirim

Nvidia patronu bu kez TIME kapağında

Nvidia patronu Jensen Huang yılın en etkili 100 kişisinden birisi seçildi ve TIME dergisinin özel sayısının kapağına çıkma şerefine erişti. Dergi kısa süre sonra piyasada olacak.

Jensen Huang en etkili kişilerden birisi

Geçtiğimiz ay yarı iletken sektörüne yaptığı katkılar nedeniyle en prestijli ödül olan Robert N. Noyce ödülüne layık görülen Nvidia patronu Jensen Huang bu kez de TIME dergisine kapak oldu. 

Nvidia’ya büyük onur

TIME dergisinin 2021 yılında dünyaya yön veren 100 kişi için özel olarak hazırladığı sayısında Nvidia patronu Jensen Huang kapak fotoğrafına layık görüldü. Ünlü ismin üzerinden hiç çıkarmadığı deri ceketi ve spor kıyafeti yine aynıydı. 

Jensen Huang’ın başarı hikayesini TIME dergisi için DeepLearning.AI girişiminin kurucusu Andrew Ng kaleme almış. Ng ünlü isim için teknik olarak en donanımlı patronlardan birisi tanımını yapıyor. 

58 yaşındaki efsane isim Nvidia’yı 1993 yılında kurmuştu. 3DFX Interactive piyasadan çekilince teknolojilerini satın alan Nvidia yavaş yavaş hakimiyetini arttırmaya başladı. Bugün geldiğimiz noktada sunucu teknolojilerinden süperbilgisayarlara ve otonom araç sistemlerine kadar pek çok alanda Huang’ın etkisi büyük bir şekilde hissediliyor. Bundan önce de ünlü isim pek çok ödüle layık görülmüştü. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim