Anlık Bildirim

JPMorgan CEO’su: Bitcoin ‘değersiz’

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, lider kripto para birimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Jamie Dimon Bitcoin’i “değersiz” olarak nitelendirdi.

ABD, New York merkezli yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, 11 Ekim Salı günü Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF) yıllık üye toplantısında Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

JPMorgan CEO’su Bitcoin'in 'değersiz' olduğunu düşünüyor Tam Boyutta Gör

2 milyar dolar servete sahip olan Dimon, lider kripto para birimi hakkında eleştirilerde bulundu ve Bitcoin’i (BTC)“değersiz” olarak nitelendirdi: “Şahsen Bitcoin’in değersiz olduğunu düşünüyorum”

Dimon bu görüşünün tamamen kendi fikri olduğunun, şirket politikalarının çok daha farklı olabileceğinin de altını çizmeyi ihmal etmedi. JPMorgan yaz aylarında aldığı bir kararla müşterilerinin kripto para fonlarına erişmesini sağlayan hizmetler sunmaya başlamıştı.

JPMorgan CEO’su Bitcoin'in 'değersiz' olduğunu düşünüyor Tam Boyutta Gör

İlginç sigara benzetmesi

Dimon’a ayrıca JPMorgan’ın neden müşterilerinin Bitcoin kullanmasına izin verdiği de soruldu. CEO bu soruya ilginç bir benzetme yaparak cevap verdi ve Bitcoin’i sigaraya benzetti: Bence sigara da içmemelisiniz, ama içiyorsunuz. Müşterilerimizin hepsi yetişkin insanlar bu yüzden onların ne yaptığına karışamayız.”  

Bitcoin birçok ekonomi uzmanı tarafından eleştiri yağmuruna tutulsa da yükselmeye devam ediyor. Mayıs ayından beri ilk defa 57.000 dolar seviyesini geçen lider kripto para birimi şu sıralarda 56.800 dolardan işlem görüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim