Anlık Bildirim

Kaliforniya'dan Teksas'a: Tesla genel merkezini taşıyor

Tesla CEO'su Elon Musk, yıllık hissedarlar toplantısında yaptığı açıklamada, "Genel merkezimizi Austin, Teksas'a taşıdığımızı duyurmaktan heyecan duyuyorum" dedi.

Kaliforniya'dan Teksas'a: Tesla genel merkezini taşıyor Tam Boyutta Gör

Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi Tesla, yıllık hissedarlar toplantısını gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Elon Musk'ın şirketi birkaç önemli duyuru yaptı. Bunlardan biri Tesla'nın başka bir eyaletteki yeni bir karargaha taşınmasıyla ilgili.

Tesla'nın yıllık hissedarlar toplantısı, yönetim kurulu başkanının konuşmasıyla başladı. Robyn Denholm, şirketin son 12 ayda 800.000'den fazla elektrikli araç teslim ettiğini ve Tesla'nın şu anda dünya çapında yaklaşık 100.000 kişiyi istihdam ettiğini söyledi.

Daha sonra Tesla'nın kurucusu Elon Musk söz aldı ve genel merkezin Palo Alto, Kaliforniya'dan Austin, Texas'a taşındığını ve yeni Giga Texas tesisinin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Elektrikli araç üretimi için yeni "Gigafactory"nin bu yılın sonuna kadar devreye alınması planlanıyor. Burada elektrikli Cybertruck pikap ve Tesla Semi tırın yanı sıra Model 3 ve Model Y sedanlar üretilecek.

Kaliforniya'dan Teksas'a: Tesla genel merkezini taşıyor Tam Boyutta Gör

Yerel yönetimle anlaşmazlıklar ve yüksek vergiler

Elon Musk'ın yakın zamanda Teksas'a taşındığı göz önüne alındığında, Tesla'nın genel merkezinin Austin'e taşınması beklenen bir durumdu. Ancak şirketin başkanı, Kaliforniya'yı tamamen terk etmeyeceklerini vurguladı. Buna karşılık Tesla, Fremont tesisindeki üretim kapasitesini genişletmeyi ve üretimi %50 artırmayı planlıyor.

Musk, Tesla'nın Teksas'tan sonra piyasaya süreceği bir sonraki "Gigafactory" hakkında da konuştu. Ona göre şirket, bir sonraki fabrikasının nereye kurulacağına henüz karar vermedi. Tesla, 2023'te nihai bir kararla, gelecek yıl yeni bir üretim hattı için yer aramaya başlayacak. Öte yandan şirket merkezinin taşınma nedenleri arasında yerel yönetimle anlaşmazlıklar, Kaliforniya'da çok pahalı gayrimenkuller ve yüksek vergiler yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim