Anlık Bildirim

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz 2023'te evlere ulaştırılacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz hakkında bilgi verdi. 2023'te ilk gazın sisteme verileceğini açıkladı.           

Karadeniz'deki doğal gaz hakkında Enerji Bakanından açıklama Tam Boyutta Gör

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz hakkında son durumu açıkladı. Doğalgaz borularının 2022 yılında tabana serileceği ve 2023’te ilk gazın sisteme verileceği belirtildi. Karadeniz'deki doğal gaz 2023 yılında evlere iletilecek.

Konu hakkında açıklamalar yapan Bakan Dönmez, “Yerli doğal gazda hedefimiz belli. 2023'e kadar gazın ilk fazını inşallah sisteme vereceğiz, bağlayacağız. İlk faz için açılması planlanan yaklaşık 10 kuyudan günde yine yaklaşık 10 milyon metreküp doğal gaz taşımayı hedefliyoruz. İkinci fazda artan kuyu miktarıyla birlikte karaya aktarılan doğal gaz miktarı da doğal olarak artmış olacak. 40 milyon metreküplere kadar çıkmış olacağız.” dedi.

169 kilometre boru hattı kurulacak

Karadeniz tabanına ilk borunun 2022 ortalarında serileceğini söyleyen Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı için 169 kilometre boru hattı kurulacak" dedi. Boruların döşenmesi ve deniz altı üretim sistemi kurulması için iki yabancı firmayla iş birliği yapılacak. İngiliz şirket Subsea 7 ve Fransız şirket Sclumberg’in oluşturacağı konsorsiyum ile anlaşma imzalandı.

Tam kapasite üretim 2027'de

Deniz altındaki üretim sistemine ilk etapta 10 kuyu bağlanacak ve bu kuyulardan günlük 10 milyon metreküp gaz üretilecek. Bu miktar yıllık bazda 3,5-4 milyar metreküpe denk geliyor. Üretim miktarı zamanla artacak. En yüksek üretim seviyesine 40. kuyu bağlandıktan sonra ulaşılacak. 2027'de 40. kuyunun bağlanması hedefleniyor. Bu dönemde günlük 40 milyon metreküp, yıllık bazda ise yaklaşık 15 milyar metreküp gaz üretilmiş olacak. Söz konusu üretim bugünkü rakamlarla, Türkiye’nin geçen yıl 48,2 milyar metreküp olan doğal gaz tüketiminin yüzde 30’unu karşılayabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8027 kez okundu.
57 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, karadeniz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim