Anlık Bildirim

Katlanabilir telefon satışları yıllık 30 milyona ulaşacak

Ortalama fiyatların yarı yarıya inmesi ile birlikte katlanabilir akıllı telefonların yıllık yüzde 50 büyüme oranlarına ulaşacağı tahmin ediliyor. Üreticilerin ilgisi büyük.

Katlanabilir telefonlar Tam Boyutta Gör

Özellikle Samsung’un önderliğinde katlanabilir akıllı telefon konsepti tüketiciler arasında yaygınlaştı. Huawei ve Xiaomi gibi farklı Çinli markalar da yarışa dahil olmuş durumda. Satışlar da etkileyici bir şekilde artıyor.

Katlanabilir akıllı telefon satışları

Canalys tarafından yapılan pazar araştırmasına göre katlanabilir akıllı telefonlar 2021 yılında 8.9 milyon adet ssattı ve yüzde 14 artış gösterdi. 2024 yılında ise 30 milyon satış rakamına ulaşacak ve yıllık yüzde 53 gibi bir artış ortalaması yakalayacak.

2019 yılında ortalama fiyat 2000$ civarında iken 2024 yılında 1000$ seviyesine kadar inecek. Bu yarı yarıya düşüş oranı katlanabilir telefonların yaygınlaşmasına katkı sağlayacak.

Diğer taraftan standart akıllı telefon segmenti 2021 yılında yüzde 7 büyürken premium telefon segmenti de yüzde 18 büyüdü. Üreticilerin bu bakımdan katlanabilir telefonlara odaklanarak aynı dönemde yüzde 68 büyüyen Apple’a karşı tedbir almış olacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim