Anlık Bildirim

Western Digital, Kioxia için görüşmelere başladı

Toshiba’dan ayrılarak kurulan Kioxia bellek üreticisi, Western Digital tarafından satın alınıyor. Görüşmeler tamamlanmak üzere ve 20 milyar dolar bedel belirlenmiş.

Kioxia ortaklığı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıllarda Toshiba’nın nükleer enerji sektöründe büyük zarara girmesinin ardından haraç mezat satılan bölümlerden birisi de yarı iletken bölümüydü. Bain Capital liderliğinde satın alınarak Kioxia adını alan yonga bölümüne şimdi yeni bir talip var. 

Western Digital çok ciddi

Sektörden gelen bilgilere göre Western Digital, rakibi ve ortağı Kioxia’yı satın almak için görüşmelere başladı. Aslında geçtiğimiz Eylül ayından bu yana görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor. Western Digital satın alım için 20 milyar doları gözden çıkardı. 

WD ve Kioxia aslında uzun süredir 3D NAND bellek üretimi konusunda ortaklık yapıyor. Bu ortaklık dünya NAND üretiminin yüzde 33.4’ünü kapsıyor. Samsung ise yüzde 33.5 pay ile lider. Tek tek bakacak olursak Kioxia toplamda 2.77 milyar dolar gelir ile yüzde 18.7 paya sahip. WD ise 2.17 milyar dolar gelir ile yüzde 14.7 pay sahibi. 

Özellikle pandemi dönemi ile birlikte bilgisayar sistemlerine artan talep bellek üretimini de etkiledi. WD zamanında hamle yaparak büyüyen bu talebi kendisine çevirmek istiyor. Birleşme ile birlikte sektörün şimdilik ikinci ancak belki de lider bir 3D NAND bellek üreticisi ortaya çıkabilir. Daha önce de Micron bir satın alım hamlesi yapmış ancak daha sonra farklı alternatif arayışına girmişti. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim