Kıyamet Buzulu olarak bilinen Thwaites Buzulu önümüzdeki yıllarda hızla geri çekilebilir. Bilim insanları bu durumun, deniz seviyesinin aşırı derecede yükselmesini tetiklemesinden ve doğal dengeyi bozmasından endişe ediyorlar.
Antarktika'da yer alan buzul, çökme riski ve küresel deniz seviyesine yönelik tehdidi nedeniyle Kıyamet Buzulu olarak isimlendiriliyor. Deniz seviyelerini birkaç metre yükseltebilen Thwaites Buzulu, gezegen ısındıkça su altı tabanı boyunca çöküyor ve bilim insanlarına göre şu anda deniz tabanına tırnaklarıyla tutunmuş vaziyette.
Kıyamet Buzulu koparsa ne olacak?
İki yüzyıldır, buzulun tabanının yılda yaklaşık iki kilometre hızla deniz tabanından yavaş yavaş uzaklaştığı ifade ediliyor. Kırılması durumunda ise bilim insanları erimenin hızlanmasını öngörüyorlar. Bu da deniz seviyelerinin birkaç metre yükselme olasılığının gerçekleşmesi anlamına geliyor.
British Antarctic Survey'den deniz jeofizikçisi ve çalışmanın ortak yazarlarından Robert Larter bu önemli onuyla ilgili: "Thwaites bugün gerçekten tırnaklarıyla tutunuyor ve buzul yatağındaki sığ bir sırtın arkasına çekildikten sonra, gelecekte küçük bir zaman ölçeğinde - yıldan yıla bile - büyük değişiklikler beklemeliyiz." ifadelerini kullandı.
Kaynakça https://www.nature.com/articles/s41561-022-01019-9 https://edition.cnn.com/2021/10/12/world/3-degrees-sea-level-rise-climate-central/index.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
karagece25 dene gavat oğlu gavat asıl çöp sensin sen
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7986 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
küresel ısınma, dünya ve