Anlık Bildirim

Koronavirüs akıllı telefon pazarını tümden vurdu

Çin'de akıllı telefon satışlarında yüzde 50 civarında bir düşüş beklenirken bunun global pazara da etkisi olacak. Global pazarda da yüzde 12 civarında bir düşüş bekleniyor.

Koronavirüs akıllı telefon pazarını tümden vurdu Tam Boyutta Gör

Çin'de ortaya çıkan ve bugüne kadar 1000 civarında kişinin ölümü ile sonuçlanan koronavirüs salgını teknoloji dünyasını da derinden etkiliyor. Çin'de başlayan akıllı telefon satışlarında düşüş global pazara da yayıldı.

Tüm pazarı etkiliyor

Analiz uzmanları adeta can derdine düşen Çinli vatandaşların acil ihtiyaç haricinde genel tüketimden uzak kaldığını ve bu nedenle yılın ilk yarısında satışların yüzde 50 civarında düşeceğini ön görmüştü.

Çin'de yaşanan gerileme haliyle global pazarı da etkilemiş durumda. Buna ülkedeki üretim tesislerinin bir süre kapatılması da eklenince yılın ilk çeyreğinde global pazarda yüzde 12 civarında bir düşüş yaşanacak. Çeyrek genelinde 275 milyon akıllı telefon satılacağı ön görülüyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle LG, Vivo, Ericsson, Intel, Amazon gibi devler MWC 2020 fuarına katılmayacağını açıklamıştı. Yaşanan gelişmeler fuarın düzenlenmesini de riske atmıştı. Elbette bu tahminler salgının Şubat sonunda kontrol altına alınacağı ihtimalini göz önüne alıyor. Eğer salgın Bahar ayları boyunca devam ederse iPhone 9 dahil pek çok yeni modelin gecikmesi gündeme gelecek. Bu da satışların daha da düşmesine neden olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8732 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, global smartphone market ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim