Anlık Bildirim

Koronavirüs nedeniyle akıllı telefon pazarının yüzde 10.6 daralması bekleniyor

Market araştırmaları şirketi IDC'nin son raporuna göre Koronavirüs salgınının patlak vermesi nedeniyle, akıllı telefon pazarı 2020'nin ilk yarısında yüzde 10.6'lık düşüş yaşayacak.

Koronavirüs nedeniyle akıllı telefon pazarının yüzde 10.6 daralması bekleniyor Tam Boyutta Gör

ABD merkezli market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) Koronavirüs salgınının akıllı telefon pazarı üzerindeki olumsuz etkilerine dair yeni bir rapor yayınladı.

Satışların 2020'nin sonlarında toparlanması bekleniyor

IDC'nin paylaştığı verilere göre, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleşecek akıllı telefon sevkiyatlarında yüzde 10.6'lık bir düşüş yaşanacak. Daha uzun bir vadede ise, Koronavirüs salgınının yıl genelindeki küresel gönderilerde yüzde 2.3'lük bir düşüşe neden olması bekleniyor. Koronavirüs salgını patlak vermeden önce akıllı telefon pazarının büyümesi bekleniyordu ancak şirket yeni bir değerlendirme yapıldığını belirtiyor.

Koronavirüs nedeniyle akıllı telefon pazarının yüzde 10.6 daralması bekleniyor Tam Boyutta Gör

Şu anda akıllı telefon üreticileri için temel sorunlar, Çin'deki fabrikaların Koronavirüs salgını nedeniyle geçici bir süre kapatılması ve lojistik kesintiler. Yılın ilk yarısında taleplerdeki düşüşün kendini göstereceği, ancak faaliyetlerin normale dönmesinin ise 2020 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. 2021 yılında ise 5G telefonlara olan rağbetin artacağı tahmini ile akıllı telefon pazarının yıllık bazda yüzde 6 büyüyeceği ön görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim