Anlık Bildirim

Kripto para tasarısında neler konuşuluyor?

Önümüzdeki günlerde Meclise sunulacak olan kripto para tasarısında pek çok kulis bilgisi mevcut. Hangi gerçek olacak bilemiyoruz ancak en önemlilerini bir araya getirdik. 

Kripto para yasası Tam Boyutta Gör

Türk kripto para camiasının gözü kulağı Meclise sunulacak kripto para tasarısında. Özellikle merdiven altı kripto para platformlarının ve dolandırıcılıkların önüne geçmeyi amaçlayan tasarı sert sayılabilecek tedbirlerle geliyor. 

Kripto para yasası neler sunacak?

Bugüne kadar zaman zaman kulis bilgilerini sizlere aktarmıştık ve tasarının belirli noktaları gün yüzüne çıkmıştı. Çarşamba günü Mecliste AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile kripto para fenomenlerinin görüşmesi sonrasında pek çok detay netleşecek. 

Kulislerden yansıyan haberlere göre bir kaç kritik bilgiyi sizler için bir araya getirdik. En bilineni ve zaten tahmin edileni resmi izni olmadan hiç bir borsanın veya platformun ülkemizde faaliyet gösteremeyecek olması. İzinsiz faaliyet gösterenlere ise para cezası ve hapis cezası verilebilecek. 

Diğer bilinen bir konu ise izinli borsaların sadece birbiri arasında kripto varlık transferi yapabilmesi. Yani global borsalara kesinlikle kripto varlık çıkışı olmayacak. Böylece paranın sadece ülkemiz içerisinde dönmesi amaçlanıyor. 

Bu noktada global borsaların veya DEX tabir edilen borsaların akıbeti merak konusu. Ülkede faaliyet izni almamış her türlü platforma erişim engeli iddiası gündemde. Bu da artık Türkiye harici tüm platformların erişim dışı kalacağını gösteriyor. KYC yaptığınız borsalar ülkenizi bildiği için VPN gibi araçların da işe yaramayacağı düşünülüyor. Bu iddia gerçekleşecek mi büyük merak konusu ve muhtemelen en önemlisi olacak zira ticaret haricinde ön satışlara katılmak da genelde yurt dışı platformlarda gerçekleşiyor. 

Yeni tasarı ile birlikte artık kripto para varlıkları alıp-satan herkesin devlet kontrolü altında olacağı ve kara para aklama veya dolandırıcılık gibi hiç bir konuda taviz verilmeyeceği anlaşılıyor. Zaten Binance TR borsasına kesilen 8 milyon TL’lik ceza da bunun işareti. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5673 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kripto para yasası, Türkiye Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim