Anlık Bildirim

Kuzey Kore'de yasaklar artıyor!

Yakın zamanda Kuzey Kore'de yeni yasaklar getirildi. Daha önceden de despotik yönetimi bilinen bu ülke, her geçen gün vatandaşının üzerindeki baskıyı arttırıyor.

Kuzey Kore'de yasaklar artıyor! Tam Boyutta Gör

Kuzey Kore kısa zaman önce her türlü yabancı etkiyi ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni bir yasa çıkardı. Bu kapsamlı yasa sebebiyle bundan sonra yabancı filmler, kot pantolon gibi giysiler ve hatta argo kullananlar sert bir şekilde cezalandırılıyor. 

Bu baskı mekanizmaları elbette hiç yeni değil Kuzey Kore'de. Ülkenin genel politikaları zaten vatandaşının dış dünyayla bağlantısını kesmek üzere tasarlanıyor. Ve bunun meşruiyet zemini de hazır: Kapitalizmden gelen her şey lider Kim Jong-Un için "gerici düşünceler". Öte yandan cezalar genelde ölümle sonuçlanıyor. Daha önce Güney Kore, ABD veya Japonya'ya dair medya unsuru barındıran insanlar ölümle veya 15 yıl hapisle cezalandırılıyor. 

Ülkeden kaçmayı başarabilmiş BBC'ye konuşan Yoon Mi-So, 11 yaşındayken Güney Kore dizisi izlediği için idam edilen bir adamı gördüğünü hatırlıyor. Sonrasında da mahallelerinde yaşayan herkese birbirini gözetleme zorunluluğu getirildiğinden bahsediyor. Büyük oranda Orwell'in 1984 distopyasını andıran sahneler gerçek anlamda yaşanıyor. 

Kim Jong-Un yakın zamanda da ülkenin televizyonundan gençleri toplumdaki "tatsız, bireyci, anti-sosyalist" tavırları yıkmaya çağıran bir açık mektup yayınladı. Kuşkusuz burada Kim Jong-Un aynı zamanda bir sivil gücü de sağlamaya çalışıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9944 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kuzey kore, yasaklar ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim