Anlık Bildirim

Last Pass kâbusu sürüyor: Tek günde 4.4 milyon dolar çalındı

Geçen yıl Last Pass platformuna saldırıp kullanıcı verilerini çalan saldırganlar yavaş yavaş kripto para cüzdanlarını hortumlamaya devam ediyor. Geçen hafta 4.4 milyon dolar çalındı.
Last Pass Tam Boyutta Gör
Güvenli şifre saklama platformu olarak nam salan ancak geçen yılın sonlarına doğru talihsiz bir siber saldırı yaşayan Last Pass, halen kullanıcılarını mağdur etmeye devam ediyor. Kripto para kullanıcılarından çalınan para 35 milyon doları geçti.

Last Pass kâbusu bitmedi

Geçtiğimiz yıl bir Last Pass çalışanını hedef alan siber saldırıda, çalışanın hassas sunucu giriş bilgileri çalınmıştı. Konu ortaya çıkana kadar da Last Pass sunucularından sayısız kullanıcının verileri çalınmıştı. Saldırganların acelesi yok gibi görünüyor.

25 Ekim tarihinde tespit edilen bilgilere göre toplamda 25 kullanıcının daha kripto para cüzdanlarına sızıldı ve 4.4 milyon dolarlık kripto para çalındı. Bitcoin, Ethereum, BNB, Arbitrum, Solana ve Polygon blok zincirlerinde transfer hareketliliği tespit edildiği ifade ediliyor.

Metamask ekibi ve ZachXBT geliştiricileri şimdiye kadar 80 kripto para cüzdanının saldırıdan etkilendiği ve saldırganların 35 milyon dolar civarında varlık çaldığını dile getiriyor. Henüz saldırganların elinde daha kaç cüzdan bilgisi var bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim