Anlık Bildirim

LG alt seviye telefonlarını üçüncü taraf firmalara ürettirecek

Yılın üçüncü çeyreğinde zararı bir miktar azaltan LG Mobile yeni akıllı telefonlarının pazarlama maliyetlerini karşılayabilmek adına ciddi bir tasarruf hamlesi yapıyor.

LG alt seviye telefonlarını üçüncü taraf firmalara ürettirecek Tam Boyutta Gör

Beğenilen amiral gemileri piyasaya sürmesine karşın bir türlü rekabette güçlü olamayan ve pazar kaybı yaşayan LG Mobile, maliyetleri azaltmak adına önemli bir hamle yapıyor. Firma üretim işinde ODM kullanacak.

Alternatif yöntem

Yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda telefon satışları yüzde 25 azalan LG Mobile bununla birlikte ortalama fiyatın artması sayesinde faaliyet zararını 138 milyon dolara indirmeyi başarmıştı. Ne var ki yeni modellerin pazarlama maliyetleri bölümü zaruri bir tasarruf içerisine girmeye zorluyor.

Yatırımcılarla yapılan toplantıda konuşan LG yöneticileri orta ve giriş seviyesi akıllı telefonların üretimini ODM üzerinden yapacaklarını açıkladı. ODM yöntemi donanım özelliklerini belirledikten sonra üçüncü taraf bir firma üzerinden bunun üretimini yaptırmayı tanımlıyor.

ODM yöntemi şirketlere özellikle alt seviye segmentte ciddi tasarruf yaptırıyor. Çin’de karşı koyamayacağı rekabet sonrasında dibe vuran ve tesislerini kapatmak zorunda kalan Samsung, bu ülkede alt seviye telefonlarını ODM üzerinden ürettiriyor ve iyi bir tasarruf yaptığı da gelen bilgiler arasında. LG ise global anlamda bir ODM yöntemini benimsemiş durumda. Bu bakımdan mobil bölüm en azından zararlarını bir miktar daha indirme şansı elde edecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim