Anlık Bildirim

Mac'ler artık USB-C portlarından sıvı temasını algılayabiliyor

Apple'ın cihazların sıvıya maruz kalıp kalmadığını tespit etmesini sağlayan farklı yollar mevcut. En yeni Mac'lerde USB-C portunda sıvı algılanıp algılanmadığını Apple'a bildiren bir sistem bulunuyor.
mac usb-c portları sıvı teması algılama Tam Boyutta Gör
Apple’ın sınırlı garantisi iPhone, Apple Watch ve bazı AirPods modelleri gibi suya dayanıklı cihazlar için bile sıvı hasarını kapsamıyor. Bu nedenle Apple’ın bir cihazın sıvıya maruz kalıp kalmadığını tespit edebildiği farklı yöntemleri bulunuyor. M3 çiple yenilenen en yeni Mac’lerde Apple’ın USB-C bağlantı noktalarından sıvı teması olup olmadığını anlayabildiği yeni bir arka planda çalışan sistem bulunuyor.

macOS Sonoma 14.1 güncellemesi, “liquiddetectiond” adında bilgisayarın sıvıya maruz kaldığını algılayabilen yeni bir yazılım içeriyor. Bu arka planda çalışan program, “Sıvı Algılama ve Korozyon Azaltma Programı”olarak tanımlanıyor.

Bu programın topladığı verilerle Apple yetkili servis sağlayıcıları veya Apple mağazasında çalışan bir teknik servis elemanı Mac’in ücretsiz onarıma uygun olup olmadığını kolayca anlayabilecek. Bu arada Mac dizüstü bilgisayarlarda ve bazı Apple kablolu veya kablosuz klavyelerinde ürünlerin sıvıya maruz kalıp kalmadığını belirlemeye yardımcı olan Sıvıyla Temas Göstergeleri de (LCI) bulunuyor. Bu göstergeler cihazın içine stratejik olarak yerleştiriliyor ve sıvıyla temas ettiğinde renk değiştiriyor. USB-C portlarına dijital sıvı dedektörü yerleştirmek, teknisyenlerin işini oldukça kolaylaştıracak.

Arka planda çalışan programın macOS’in en son sürümünü çalıştıran herhangi bir Mac’te mi yoksa bazı ek donanım gerektirmesi nedeniyle yalnızca M3 işlemcili Mac’lerde mi çalıştığı belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3774 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
garanti, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Apple MacOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim