Anlık Bildirim

Apple, Avrupa’nın ilk iOS uygulama geliştirme merkezini açıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, yeni nesil geliştiricilerin yeni beceriler kazanarak girişimciliklerine hız kazandıracakları Avrupa'nın ilk uygulama geliştirme merkezini açıyor.
Apple, öğrencilere dünyanın en büyük platformlarından iOS'a özel uygulama geliştirme eğitimi vermek ve pratik beceriler kazandırmak için Avrupa’nın ilk iOS Uygulama Geliştirme Merkezi’ni İtalya’da kuracağını duyurdu.

Napoli’de, Apple’ın iş ortağı olan bir kurumda yer alacak olan iOS Uygulama Geliştirme Merkezi, geleceğin geliştiricileri olacak binlerce öğrenciyi Apple’ın sürekli büyüyen geliştirici topluluğunun bir parçası olmaya hazırlamak için öğretmenlere destek verecek ve özel bir ders programı sunacak. Apple ayrıca bu ders programını tamamlaması ve öğrencilere ek fırsatlar yaratması için, geliştiricilere eğitim veren İtalya’daki iş ortaklarıyla da birlikte çalışacak. 

“Avrupa, dünyanın en yaratıcı geliştiricilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. İtalya’daki yeni nesil girişimcilerin başarıya ulaşmak için ihtiyaçları olan becerileri kazanmalarına yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.” diye konuşan Apple CEO’su Tim Cook, sözlerine şöyle devam ediyor: “App Store’un olağanüstü başarısı, Apple’ın Avrupa’da oluşturduğu 1,4 milyon kişilik istihdamın arkasında yatan itici güçlerden biri ve tüm kıtada her yaştan insana ve her boyuttan işletmeye limitsiz fırsatlar sunuyor.”

Avrupa‘da önemli bir büyüme gücü oluşturan Apple’ın ekosistemi, şuan 1,4 milyondan fazla kişiye istihdam sağlıyor. Bu işlerin 1,2 milyonluk bölümünü uygulama geliştiriciler oluşturuyor ve Avrupa’daki geliştiricilerin uygulamalarını tüm dünyaya satarak 10,2 milyar Avro kazanç elde ettikleri belirtiliyor. İtalya’da, App Store’la bağlantılı 75.000’in üzerinde işin bulunduğunu ve geliştirici topluluğunun son derece hareketli olduğu söyleyen Apple, açıklamasını "Binlerce şirket, Apple’la çalıştıkları için işlerini büyütüyor ve bu da Avrupa’daki her boyuttan topluluk için yüz binlerce kişinin istihdamını destekliyor" şeklinde devam ettiriyor. 
Bu faydalı programı diğer ülkelere genişletmeyi planladığını da söyleyen Apple, geleceğe yönelik önemli adımlar atıyor. Ek bilgi olarak uygulama marketleri hakkındaki son verilere buradaki haberimiz ile ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim