Anlık Bildirim

macOS Steam Deck üzerinde çalıştırıldı

Mac ürünleri için özel olarak geliştirilen macOS işletim sistemi, bir kullanıcı tarafından Steam Deck üzerinde çalıştırıldı. İşletim sisteminin VirtualBox üzerinde çalıştırıldığı belirtiliyor.
macOS Catalina Steam Deck üzerinde çalıştırıldı Tam Boyutta Gör
Mac bilgisayarları için özel olarak tasarlanan macOS işletim sistemi, uzun yıllardır farklı projelerle Mac olmayan bilgisayarlara port ediliyor. Özellikle Hackintosh projesi, birçok marka bilgisayarın macOS işletim sistemine sahip olmasına izin veriyor. Görünüşe göre bu yılın popüler konsolu Steam Deck de macOS işletim sistemini çalıştırabiliyor.

VirtualBox üzerinden çalışıyor

Popüler oyun konsolu Steam Deck, x86-64 mimarisinde işlemcisi ve Linux tabanlı işletim sistemi ile birçok açıdan bilgisayar olarak da kullanılabiliyor. Bu doğrultuda birçok “sanal makine” uygulamalarını çalıştırabilen Steam Deck, bu sayede macOS Catalina işletim sistemi ile çalıştırılmış.

Reddit üzerinde Lampa183 isimli kullanıcı, popüler sanallaştırma uygulaması VirtualBox ile macOS Catalina 1.15.3 işletim sistemini Steam Deck üzerinden çalıştırmış. Kullanıcı, sistemi nasıl çalıştırdığını açıklamadı ancak macOS işletim sistemi, sanal makinelerde bile oldukça zor çalıştırıldığından kullanıcının bu proje için ciddi emek harcadığı düşünülüyor. Lampa183, macOS’un Steam Deck üzerinde nasıl çalıştığını göstermek için bir video yayınlamadı ancak sistemin normal bir performans düzeyinde çalıştığını belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim