Anlık Bildirim

macOS Monterey ile Mac sistemleri silmek kolaylaşıyor

macOS Monterey işletim sistemi kullanıcının tüm verilerini ve uygulamalarını yeniden sistem yüklemesi yapmasına gerek kalmadan tamamen silme opsiyonu sunuyor.

macOS Monterey ile formata son Tam Boyutta Gör

Hafta başında tanıtılan macOS Monterey işletim sistemi gerek Intel işlemciler için gerekse Apple M1 işlemciler için sunduğu farklı özelliklerle dikkat çekiyor. Bazı özellikler ise lansmanda tanıtılması ancak oldukça fonksiyonel. 

Mac sistemleri silmek daha kolay

Önceki macOS sistemlerde kullanıcının tüm verileri ve uygulamaları silmesi için işletim sistemini yeniden yüklemesi gerekiyordu. macOS Monterey işletim sistemi bu gerekliliği ortadan kaldırıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Sistem Ayarları-Tüm İçeriği ve Ayarları Sil şeklinde eklenen yeni opsiyon sayesinde yönetici şifresini girdikten sonra kullanıcı mevcut tüm verilerini sistemden kaldırmış oluyor. 

Depolama alanı Apple M1 veya T2 yongası ile şifrelendiği için anahtarlar yok edilerek sistem güvenli bir şekilde siliniyor. Silindikten sonra ise Kurulum Asistanı en baştan kullanıcıya yol gösteriyor. Böylece tam bir format işlemi gerçekleştirmeden Mac bilgisayarlarınızı farklı kişilere devredebilirsiniz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim