Anlık Bildirim

Manchester City ve Sony, metaverse evreninde dünyanın ilk stadyumunu inşa ediyor

İngiltere Premier Ligi'nin son şampiyonu Manchester City, metaverse evreninde dünyanın ilk futbol stadyumunu inşa etmeye başladı. Futbol kulübü bu konuda Sony'den destek alıyor.

Manchester City, metaverse'de dünyanın ilk stadyumunu inşa ediyor Tam Boyutta Gör

İngiltere Premier Ligi'nin (EPL) önde gelen takımlarından biri olan Manchester City, Sony'nin sanal gerçeklik (VR) uzmanlarının yardımıyla metaverse evreninde dünyanın ilk futbol stadyumunu inşa etmeye başladı.

Son şampiyon City ve Sony arasında yapılan üç yıllık anlaşma kapsamında Japon şirketin uzman ekipleri dijital haritasını oluşturmak ve sanal gerçeklik versiyonunu geliştirmek üzere Etihad Stadyumu'nu ziyaret ettiler.

Manchester City, metaverse'de dünyanın ilk stadyumunu inşa ediyor Tam Boyutta Gör

Hawk-Eye teknolojileri kullanılacak

Manchester City'nin mabedi, Sony'nin yan kuruluşu Hawk-Eye tarafından geliştirilen görüntü analizi ve iskelet izleme teknolojisi sayesinde sanal gerçeklik dünyasına taşınacak. Metaverse evreninde Etihad Stadyumu'nun tam bir kopyası oluşturulacak.

Manchester City, metaverse'de dünyanın ilk stadyumunu inşa ediyor Tam Boyutta Gör

Manchester City yetkilileri sınırsız kapasiteye sahip olacak sanal stadyumun, Manchester'a gelemeyen taraftarların nerede olurlarsa olsunlar kendi evlerinin rahatlığında canlı maç izlemelerine olanak tanıyacağına ve bunun da kulübe ek gelir sağlayacağına inanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim