Anlık Bildirim

MediaTek Dimensity 9000'in performansı ortaya çıktı: Snapdragon geride kalıyor

Akıllı telefonlar için üst düzey Dimensity 9000 mobil işlemcisini piyasaya süren MediaTek, yeni yonganın rakibi Qualcomm Snapdragon Gen 1 ile kıyaslama sonuçlarını paylaştı.

MediaTek'in yeni mobil işlemcisi yüksek performans ile geliyor

Günümüz akıllı telefon işlemcilerinde rekabet giderek artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yeni üst düzey işlemcisi Dimensity 9000'i piyasaya süren MediaTek, yeni yonganın Snapdragon 8 Gen 1 ile kıyaslama sonuçlarını paylaştı.

Qualcomm ile rekabeti arttıracak

Weibo’da video içeriği olarak paylaşılan sonuçlara göre, AntuTu testinde 1.017.488 puan almayı başaran Dimensity 9000, Snapdragon 8 Gen 1’e oldukça yakın ve önceki kıyaslama sızıntılarında da gördüğümüz benzer sonuçlara ulaştı. Bunun yanı sıra yeni yonga AntuTu testinde rakibine kıyasla yakın sonuçlar alsa da asıl fark GeekBench testinde ortaya çıkıyor.

Dimensity 9000, rakibinin 3.800 ve 3.900 çoklu çekirdek puanına karşı tek çekirdekte 1273, çoklu çekirdekte 4324 puan almayı başardı. Ayrıca PCMark testinden de geçen yeni yonga, Work 3.0 performans testinden 17.573 puan alarak Snapdragon 8 Gen 1'in 16.858 puanını geride bıraktı.

Görünüşe göre giriş seviyesi akıllı telefon işlemcileri ile tanınan ve sektörde gelişerek kendine büyük bir yer edinen MediaTek, sektördeki rekabeti oldukça arttıracak. MediaTek’in paylaştığı performans sonuçlarına dayanarak yeni yonganın Qualcomm’a karşı büyük rakip olacağını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim