Anlık Bildirim

MediaTek ABD'nin en büyük çip tedarikçisi oldu

MWC 2022 etkinliğinde yeni Dimensity 8000 yonga serisini tanıtan MediaTek, ABD'de satılan Android telefonlarda büyük bir paya ulaşarak Qualcomm'u geride bırakmayı başardı.

MediaTek'in yükselişi sürüyor: ABD'nin en büyük tedarikçisi oldu Tam Boyutta Gör

Dimensity yonga serisi ile büyük bir başarı yakalayan MediaTek, mobil yonga üreticileri arasında yükselişini sürdürüyor. IDC tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, 2021’in dördüncü çeyreğini içeren ABD Android telefon satışlarında büyük bir paya ulaşarak liderlik koltuğunu ele geçirdi.

Oldukça iddialı geliyor

MediaTek’in ABD yonga pazarı içerisinde yüzde 48,1’lik bir pay elde ettiğini ve rakibi Qualcomm’un yüzde 43,9’luk payını geride bıraktığını bildiren IDC, MediaTek’in bu büyük başarısının giriş seviyesi Galaxy A12, Galaxy A32 ve T-Mobile telefonların iddialı satış rakamlarına ulaşması ile bağlantılı olduğunu söylüyor.  

Bununla birlikte düşük ve orta seviye Android telefonlarda yüksek bir kullanım oranına ulaşan MediaTek, ayrıca MWC 2022 etkinliğinde TSMC’nin 5nm işlem teknolojisi ile üretilecek Dimensity 8000 serisini tanıttı. Qualcomm Snapdragon 888'i geride bırakan bir performans sunacağı iddia edilen yeni yonga serisi ile birlikte şirket, yükselişini devam ettirecek gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim