Anlık Bildirim

MediaTek, Wi-Fi 7 teknolojisini sergileyen ilk şirket oldu: Peki avantajları neler?

MediaTek, Wi-Fi 7 teknolojisinin canlı demosunu yapan dünyanın ilk teknoloji şirketi oldu. Peki Wi-Fi 7 teknolojisi ne gibi avantajlar sunacak?                  

MediaTek, Wi-Fi 7 teknolojisini sergileyen ilk şirket oldu Tam Boyutta Gör

Tayvan merkezli teknoloji devlerinden MediaTek, dünyada ortaklarına Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be) teknolojisinin işleyişini gösteren ilk şirket oldu. Wi-Fi 7, çok oyunculu AR/VR uygulamaları, bulut oyunları, 8K video akışı ve daha fazlası için hızlı veri aktarımı sağlayarak ev, ofis ve endüstriyel ağların belkemiği olacak.

Wi-Fi 7'nin avantajları neler?

MediaTek, multi-link operation (MLO) teknolojisini iş başında gösterdi. Teknolojinin özü, farklı frekans aralıklarındaki birkaç kanalı aynı anda birleştirmesinde yatıyor. Bu, bantlarda parazit veya tıkanıklık olsa bile ağ trafiğinin gecikmeden iletilmesini sağlayacak.

Şirketin açıklamalarında: "MLO teknolojisi, videoların, oyunların ve sabit, sürdürülebilir, gerçek zamanlı bant genişliği gerektiren diğer her şeyin daha hızlı, daha güvenilir akışını sağlamak için kritik olacaktır." ifadelerine yer verildi.

MediaTek, Wi-Fi 7 teknolojisini sergileyen ilk şirket oldu Tam Boyutta Gör

Wi-Fi 7, 2.4GHz, 5GHz ve 6GHz dahil olmak üzere mevcut tüm frekans bantlarında çalışacak. Teknoloji, aynı sayıda antenle bile Wi-Fi 6'dan 2.4 kat daha hızlı veri aktarımı sağlıyor. İlk ticari Wi-Fi 7 ürünlerinin 2023 yılında piyasaya çıkması beklenirken, Qualcomm ve diğer üreticilerin de 2021 yılının ortalarında Wi-Fi 7 özellikli çipler üzerinde çalışmaya başladıkları ifade edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3951 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mediatek, wi-fi 7 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim