Anlık Bildirim

Intel 6 yeni Atom işlemcisini tanıttı

Medya sunucuları veya kenar sunucu tarzındaki cihazları hedefleyen yeni Intel Atom işlemciler 8 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebiliyor. Intel QAT teknolojisi de entegre geliyor. 

Intel Atom Tam Boyutta Gör

Son dönemde Alder Lake tabanlı işlemcilerini mobil ve masaüstü platformlara sunmakla meşgul olan Intel yardımcı kategorileri de unutmuyor. Biraz daha medya oynatıcılarına yönelik olarak 6 yeni Atom işlemcisi tanıtıldı.

Yeni C serisi Atom işlemciler

Intel tarafından duyurulan yeni C serisi 10nm Atom işlemciler içerik platformu veya kenar sunucu tarzındaki cihazları hedefliyor. Toplamda 6 işlemci yer alırken isimlendirmenin aksine bir çekirdek ölçeklendirmesine yer verilmiş.

Seride Atom C5125 amiral gemisi konumunda. 8 çekirdek ve 8 izlek birimi 2.8GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. Atom C5320 işlemcisi ise 2.40GHz seviyesine kadar çıkıyor. Atom C5325 yine benzer özelliklere sahip. 3 işlemci ise 4 çekirdek ve 4 izlek birimli. Donanıma göre 32W-50W arasında değişen TDP değerleri var. Ön bellek ise 9MB.

PCIe Gen 3 destekli olan işlemciler maksimum 12-32 arasında değişen hatlara sahip. 256GB’a kadar çift kanal DDR4 bellekleri desteklerken 20Gb’a kadar otomatik olarak şifre çözme ve sıkıştırma yapabilen Intel QAT Gen2 teknolojisi de entegre olarak geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim