Anlık Bildirim

Mercedes'ten cesur karar: Otonom araçlarının karıştığı kazalarda sorumluluğu üstlenecek

Mercedes, otonom sürüş sistemine sahip otomobillerinin karıştığı kazalarda tüm yasal sorumluluğu üstlenmeyi kabul etti. Şirket bu kararı ile kimsenin cesaret edemediği bir ilke imza attı.

Mercedes otonom araçları kaza yaptığında sorumluluğu üstlenecek Tam Boyutta Gör

Mercedes-Benz, ABD hükümetinin Drive Pilot otonom sürüş sistemi ile donatılmış otomobillerine izin vermesi için otonom araçların karıştığı kazalarda tüm yasal sorumluluğu üstlenmeyi kabul etti. Alman marka bu kararıyla kendi otonom sürüş teknolojisine olan güveninin altını net bir şekilde çiziyor.

Drive Pilot'un Seviye 3 bir otomatik sürüş asistanı olduğunu belirtelim. Sistem, sürücünün katılımı olmadan sadece belirli otoyollarda ve 64 km/s'yi aşmayan hızlarda görev yapıyor. Bu koşullar altında otomobilin hızlanmasını, direksiyonunu ve frenini kontrol edebildiği gibi gibi şerit değiştirme gibi aksiyonlarda bulunabiliyor.

Mercedes otonom araçları kaza yaptığında sorumluluğu üstlenecek Tam Boyutta Gör

Sürücü film izleyebilir, kitap okuyabilir

Daha da ilgi çekici olanı Mercedes'in otonom sürüş sistemi devreye girdiğinde sürücünün film izlemek, kitap okumak ve cep telefonuyla oyun oynamak için özgür olduğunu beyan edecek kadar ileri gitmesi. Bu sırada herhangi bir kaza olursa Mercedes yüzde 100 sorumlu olacak.

Drive Pilot direksiyonunun arkasında bir sürücünün bulunmasını şart koşuyor. Otomatik pilot her an otomatik olarak kapanabilen mevcut Seviye 2 sistemlerinden farklı olarak olağandışı bir durum algıladığında devreden çıkmadan önce sürücüye 10 saniyelik bir uyarı vererek kontrolü ele almasına olanak tanıyor.

Mercedes otonom araçları kaza yaptığında sorumluluğu üstlenecek Tam Boyutta Gör

Mercedes-Benz, otonom sürüş alanında bir dönüm noktası sayılabilecek bu kararı ile Seviye 3 otonom sisteminin arızalanması ve bir kazaya neden olması durumunda sorumluluk alacağını kamuoyu önünde kabul eden ilk binek otomobil üreticisi oldu. Tesla, Ford, General Motors gibi rakip şirketler henüz bu yönde cesur bir adım atmış değiller.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5029 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otonom sürüş, mercedes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim